Frații Andrew și Tristan Tate, acuzați de trafic de persoane și viol, au primit permisiunea de a părăsi România și de a călători în străinătate, rămânând însă sub control judiciar. Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul București, care le-au ridicat interdicția de a părăsi teritoriul României, permițându-le să călătorească în afara țării cu anumite restricții.

Conform deciziei tribunalului, cei doi milionari britanici vor putea părăsi teritoriul Uniunii Europene doar cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată. Controlul judiciar rămâne în vigoare pentru Andrew Tate, Tristan Tate, Georgiana-Manuela Naghel și Alexandra-Luana Radu până la o nouă verificare, dar nu mai târziu de 60 de zile.

 

Detalii juridice

 

„În baza art. 207 C. proc. pen., menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Emory Andrew Tate III, Tristan Tate, Georgiana-Manuela Naghel şi Alexandra-Luana Radu, până la o nouă verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile. În baza art. 2081 C.p.p. rap la art. 215 alin. 1,2, 8 şi 9 C.p.p. dispune înlocuirea obligaţiei inculpaţilor Emory Andrew Tate III şi Tristan Tate de a nu părăsi teritoriul României cu obligaţia inculpaţilor de nu părăsi limita teritorială a Uniunii Europene decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată”, se arată în decizia judecătorilor. Aceștia au drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.

 

Acuzațiile și procesul

 

Frații Tate și complicele lor, Alexandra-Luana Radu și Georgiana Manuela Naghel, au fost trimiși în judecată în iunie 2023, fiind acuzați că au constituit un grup infracțional organizat pentru racolarea, cazarea și exploatarea unor femei prin obligarea acestora la crearea de materiale pornografice, distribuite contra cost pe diverse site-uri. Infracțiunile reținute în sarcina lor includ constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată, acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, lovire sau alte violențe și instigare la această infracțiune.

 

Contextul cazului

 

Andrew și Tristan Tate, cetățeni britanici și americani, sunt sub control judiciar și sunt judecați de DIICOT pentru aceste acuzații grave. Din activitățile ilegale desfășurate, inculpații ar fi obținut sume semnificative de bani, conform procurorilor.

Recomandările redacției