Românii instalează de trei  ori mai multe panouri solare şi pompe de căldură în 2024, faţă de anul trecut, pentru a reduce cât mai mult consumul de energie, din cauza facturilor tot mai mari pe timp de caniculă. În contextul valurilor de caniculă şi al creşterii constante a preţurilor la energie, tot mai mulţi români caută soluţii pentru a-şi reduce costurile şi pentru a scăpa de grija facturilor la energie.

„Facturile la energie sunt tot mai mari, iar acest lucru pune presiune pe bugetele românilor. Ei resimt creşteri semnificative la facturi, clienţii ne spun că plătesc mai mult nu doar că au crescut preţurile la energie, dar şi pentru că a crescut consumul de energie pentru răcirea locuinţelor din cauza caniculei. Creşterea temperaturilor şi instabilitatea climatică au determinat mulţi români să reevalueze modurile în care îşi asigură energia necesară gospodăriilor. Independenţa energetică nu mai este doar un concept futurist, ci o necesitate urgentă, pe care din ce în ce mai mulţi oameni o adoptă pentru a asigura confortul şi siguranţa locuinţelor lor. În acest context, cererea pentru panouri solare s-a triplat, românii investind din fonduri proprii între 3.000 de euro şi 15.000 de euro în dotarea caselor cu sisteme fotovoltaice”, declară Albert Soare, fondator Kilowat.

Dacă în trecut românii instalau sisteme fotovoltaice cu o capacitate de 5 Kw în cele mai multe cazuri, anul acesta sunt tot mai multe solicitări pentru 7-10 Kw şi pentru sisteme de climatizare, cum sunt pompele de căldură aer-apă pentru răcire pe timp de vară. În Bucureşti şi judeţele Ilfov, Cluj, Constanţa şi Sibiu au fost instalate cele mai multe sisteme fotovoltaice, arată datele companiei.  (sursa:news.ro)

Recomandările redacției