Alexandru Cîmpanu este noul jucător al UTA-ei. Formația „roș-albă” a anunțat că acesta a semnat un contract pe un an cu posibilitate de prelungire, însă clubul Universitatea Craiova a precizat în comunicatul postat pe pagina oficială că fotbalistul este doar împrumutat la Arad.

Jucătorul se află de mai multe zile sub comanda lui Mircea Rednic, însă acesta nu este refăcut total după o accidentare la metatarsiene suferită în stagiunea precedentă.

„Îi urăm bun venit și prestații cât mai bune în tricoul roș-alb!” e anunțul clubului arădean.

Cîmpanu a început fotbalul la academia clubului Concordia Chiajna, petrecând o scurtă perioadă și în Germania, la Memmingen. La nivel de seniori își face debutul în 2018, în Liga a III-a, la CSM Alexandria, iar după un singur sezon trece în Superligă, la FC Botoșani. În 2020, fotbalistul de picior stâng este achiziționat de Universitatea Craiova, club de care aparține și în prezent, cu o jumătate de milion de euro. Prima parte a sezonului precedent a petrecut-o sub formă de împrumut la Universitatea Cluj, însă în iarnă a revenit la Craiova.

Cîmpanu are 128 de meciuri jucate în Superligă, 15 goluri și 9 pase decisive. A evoluat alături de Universitatea Craiova în preliminariile Conference League, unde are patru partide. Fotbalistul a evoluat pentru echipa națională U21, dar și pentru cea U23, în amicalele premergătoare Jocurilor Olimpice de la Tokyo, nefiind prezent însă în lotul care s-a deplasat la turneul final din Japonia.

FOTO: captură UTA Arad

Recomandările redacției