Haos pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, unde mai multe curse TAROM au fost anulate după ce piloții nu s-au prezentat la muncă, invocând probleme de sănătate. Pasagerii au fost nevoiți să aștepte cu orele în sălile de așteptare ale aeroportului, imagini surprinse de turiști arătând copii dormind pe jos.

Zboruri anulate și întârzieri

Compania TAROM a anunțat anularea zborurilor către și dinspre Cairo, Amman și Beirut din data de 8 iulie 2024, din cauza „indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor”. Conform reglementărilor internaționale de aviație și politicilor interne stricte privind siguranța zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru al echipajului fiecărei aeronave s-a declarat inapt de zbor. Deciziile individuale ale piloților au fost luate pentru a asigura securitatea și confortul pasagerilor și a echipajului, precizează compania.

Zboruri afectate

Cursele anulate la scurt timp după miezul nopții, care ar fi trebuit să decoleze între ora 12:00 și 01:00 către Cairo, Amman și Beirut, sunt:

  • ROT101/2 Otopeni – Cairo – Otopeni
  • ROT167/8 Otopeni – Beirut – Otopeni
  • ROT187/8 Otopeni – Amman – Otopeni

Mesajul TAROM pentru pasageri

„TAROM regretă disconfortul creat și asigură pasagerii că siguranța acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectați de aceste anulări. Echipa noastră de asistență va contacta direct pasagerii pentru a oferi informații detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opțiuni disponibile,” transmite TAROM.

Pentru informații suplimentare, pasagerii pot contacta centrul de suport TAROM la numerele de telefon: (004) 021 9978, (004) 0800500 131 (TelVerde), (004) 0371 529 000 sau pe adresele de email: contact@tarom.ro, rezervari@tarom.ro.

Alte zboruri afectate

În cursul dimineții, mai multe curse au înregistrat întârzieri sau anulări. Printre acestea se numără zborurile către și dinspre Istanbul, Oradea, Budapesta, Bruxelles, Madrid, Frankfurt, și Amsterdam. De asemenea, cursa TAROM de la Beirut, care trebuia să sosească la București la 6:30, și zborurile de la Iași (6:35), Budapesta și Madrid au fost anulate.

Reacțiile pasagerilor

Pasagerii sunt nemulțumiți de întârzierile și anulările zborurilor, anunțate cu foarte puțin timp înainte. Mulți dintre aceștia au ajuns la aeroport cu câteva ore înainte și au fost nevoiți să își petreacă noaptea în sălile de așteptare, în așteptarea unei soluții. Compania TAROM nu a oferit încă o explicație oficială pentru întreaga situație

sursa digi 24

Recomandările redacției