Una dintre cele mai bune vești vine astăzi de la Lipova. Nu a rămas doar o promisiune electorală ci este o certitudine: Șoimoșul și alte câteva străzi din oraș vor avea în curând rețea de apă canal.  Astăzi a fost semnat contractul de finanțare pentru introducerea rețelei de apă-canal în localitatea Șoimoș, precum și pe străzile Lugojului, Ioan Vodă cel Cumplit și V.Bugariu din Lipova. Proiectul, care se bucură de o finanțare de la bugetul de stat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, are o valoare totală de 29.192.546,80 lei. Peste 28 de milioane de lei sunt solicitate de la bugetul de stat, iar diferența va fi acoperită de Primăria Lipova.

Un proiect de importanță majoră pentru Lipova

Acest proiect a reprezentat o prioritate pentru administrația din Lipova, devenind acum realitate odată cu semnarea contractului de finanțare. Primarul Florin Fabius Pera a subliniat importanța și complexitatea acestui proiect pentru comunitate, evidențiind eforturile și dificultățile întâmpinate în obținerea finanțării. „Pot spune cu mâna pe inimă că este unul dintre cele mai mari și complexe proiecte ale orașului, obținerea acestei finanțări de care astăzi ne bucurăm atât de mult, fiind una extrem de anevoioasă,” a declarat acesta.

Implicarea echipei

Deși primarul Florin Fabius Pera se afla în concediu și nu a putut participa personal la semnarea contractului de finanțare la București, viceprimarul Ioan Lăpădat și administratorul public Adrian Antoche au reprezentat cu succes administrația locală la Minister. Primarul a mulțumit întregii echipe pentru dedicarea și implicarea lor, menționând și sprijinul divin în realizarea acestui proiect: „Acolo unde există oameni potriviți, există și o echipă potrivită și mai ales, alături de această echipă a existat și există Dumnezeu, care ne-a ajutat necontenit.”

Pașii următori în implementarea proiectului

După semnarea contractului de finanțare, proiectul va continua cu etapele caracteristice oricărui proiect de acest gen. În viitorul apropiat, se va desfășura licitația pentru selectarea firmei care va realiza lucrările, urmând demararea propriu-zisă a acestora. „Mulțumesc întregii echipe care s-a implicat trup și suflet pentru ca acest proiect să devină un vis transformat în realitate și în special îi mulțumesc lui Dumnezeu că a îngăduit să putem oferi oamenilor din Șoimoș și anumite zone din Lipova, ceea ce de o viață așteaptă și își doresc: o rețea de apă și canalizare, care să le asigure apă potabilă la robinet și acele condiții optime de viață firești pentru acest secol,” a transmis primarul Florin Fabius Pera.

Prin această investiție majoră, locuitorii din Șoimoș și din alte zone ale Lipovei vor beneficia în sfârșit de condiții moderne de viață, având acces la o rețea de apă potabilă și canalizare, asigurând astfel o îmbunătățire semnificativă a calității vieții în această comunitate.

 

Recomandările redacției