În primul meci disputat în faza regională a Cupei României, Păulișana Păuliș a trecut cu 2-0 de reprezentanta județului Timiș, Gloria Moșnița Nouă, în duelul disputat pe stadionul „Otto Grefner” din Șiria.

Flavius Brândușe a deschis scorul după o jumătate de oră, cu o execuție plasată din 11 metri, în urma unei pase primite de la Ștefan. Paul Varga a înscris cel de-al doilea gol în minutul 82, când a primit un balon de la Marc și a marcat cu un șut în plasa laterală.

Cele două formații au executat și penalty-uri, care sunt folosite în această fază ca și criteriu de departajare, iar aici au avut câștig de cauză timișenii, cu 5-3. Melinte, Costescu, Șchiopu, A. Pârjol și I. Pârjol au transformat pentru Moșnița Nouă, iar pentru Păuliș au punctat Gavrilaș, Pop și Morariu, iar Schinteie a ratat.

Peste trei zile, formația arădeană va juca în deplasare cu Magica Balta Caransebeș, iar în cazul în care se impune va obține calificarea în finala fazei regionale.

Antrenorul formației din Păuliș, Lucian Ciba, a tras concluziile la sfârșitul partidei: „Nu a fost foarte ușor jocul, am avut niște situații sau chiar ocazii bune la început, dacă reușeam să marcăm, lucrurile se mai așezau. Moșnița e o echipă bună, știam că este o echipă matură, cu o posesie foarte bună. Am avut și puțină șansă, am marcat primii și după aia am știut cât de cât să gestionăm, cu toate că în startul reprizei a doua am fost puțin debusolați. Apoi, am revenit în joc și pe final ne-am jucat cu ocaziile. Când ai 2-0, până la urmă totul e ok. Am câștigat primul meci, să vedem câte mai urmează. Deocamdată, știm că mai avem unul sâmbătă, încercăm să-l tratăm și pe acesta la fel de serios, încercăm să mergem mai departe. Asta dorește conducerea clubului, băieții vor să jucăm cât mai mult, până unde putem merge, mergem. Chiar vreau să-mi felicit jucătorii pentru modul în care au jucat azi și concentrarea lor. Băieții au dat dovadă de caracter, ne-am antrenat la peste 30 de grade, am avut o singură săptămână de pauză, în rest am muncit și vrem să mergem mai departe. Acum o să văd cum îi refac și pe băieți până sâmbătă, să vedem ce facem la Caransebeș și de acolo o să vedem”

Formații:

Păuliș: Toma – Morar, Becheș, Pleșca, P. Varga – Mitu (N. Marc 71), G. Pop, Schinteie, Gavrilaș – Brândușe, D. Ștefan (C. Morariu 60). Antrenor: Lucian Ciba

Moșnița Nouă: Boja – Grunță, Cazmir, I. Pîrjol, E. Ștefan – I. Popa, Melinte, Duțu, P. Niță – Buza, Andriuca. Au mai jucat: Șchiopu, A. Pârjol, Costescu, R. Matiș, Gyaluș. Antrenori: Daniel Rupă și Ovidiu Vîlceanu

Arbitri: Chiorean Raul Gabriel (Satu Mare) – Cristian Mureșan (Cavnic – Maramureş), Șerban Buie (Baia Mare)

Delegat: Petru Boroș (Oradea)

Recomandările redacției