Expoziție de mașini de epocă, lansarea cărții „Sacralitatea visului. Visuri în așteptare” a autorului prof. Teodor Pătrăuță Petroman, recitaluri susținute de mai mulți artiști și vedete, concurs de frumusețe Miss Ineu, iar în final show-ul electrizant al inegalabilului Horia Brenciu. Pe scurt, aceasta a fost prima seară din cadrul Zilelor orașului Ineu.

Oameni de toate vârstele, de la bunici, la bebeluși cărați în brațe și tineri care nu mai știau din ce să aleagă, oferta fiind extrem de diversificată în parcul dendrologic din Ineu. Deliciile culinare au săturat toate gusturile posibile: mici, grătare, fasole, mămăligă, porumb fiert, gogoși, wafe, înghețată, mâncăruri mexicane, pizza, clătite. Distracția a fost asigurată de muzica celor de la RCrew Ineu, RCrew mini Ineu, Sorina Măgurean, New Star Crew Sântana, New star mini kids Sântana, Clubul Sportiv Sântana – instructori Cătălin și Loredana Rusu, Vest Phoenix Cover, Ribozom, Sandro Machado și în final Horia Brenciu, care a ars toate caloriile posibile.

Codul roșu de caniculă nu a reușit să oprească fluxul de lume care a umplut până la refuz răcoritorul parc din Ineu. Atmosfera a fost încinsă doar de fetele frumoase care au concurat pentru titlul de Miss Ineu, concurând în mai multe probe. În final, după dezbateri aprinse, a fost aleasă Maria Beatrice Sârb. Toate fetele au fost însă la fel de frumoase.

Ne așteptăm la multă lume în această seară și mâine, chiar dacă vremea este extraordinar de călduroasă pentru momentul nostru. Sperăm totuși că am scăpat de ploaie, pentru că de obicei în fiecare an, de zilele orașului, am avut parte de ea. În aceeași măsură, dacă ar fi ploaie ar fi bine pentru agricultori, dar să sperăm că ieșim cu bine din acest eveniment.

Este un program destul de încărcat, care sper să fie pe gusturile a cât mai mulți ineuani și a celor care aleg să se simtă bine alături de noi. Toată lumea este binevenită.

Față de anul trecut, când am avut Zilele Ineului pe două luni, acum avem pe o singură lună. Am început cu acest eveniment care se desfășoară sâmbătă și duminică, care este cel mai mare eveniment, iar după aceea vom avea muzică stradală în centru și muzică medievală. Păstrăm tradiția pe care am început-o cu Cetatea și continuăm cu muzica medievală. Sigur, spre deosebire de evenimentul actual, celelalte weekenduri nu vor avea aceeași amploare, dar tocmai în ideea de a simți lumea relaxarea din centrul orașului, cu închiderea circulației rutiere în weekend vom face la fel ca anul trecut. Până la mijlocul lunii august vom avea câte o surpriză pentru ineuani în fiecare weekend, ne-a declarat Călin Abrudan, primarul orașului Ineu.

 

Recomandările redacției