Pe o vreme perfectă, nici cloceală și nici ploaie, prima zi din cadrul sărbătorii dedicate orașului Chișineu-Criș a fost un adevărat succes. Stadionul Aurel Ardelean s-a umplut încet de lumea venită să îi asculte pe artiștii de pe afiș. Spectatorii au profitat de oferta organizatorilor, savurând și din bunătățile expuse de comercianții locali. Au fost de toate, de la porumb fiert, la mici, ceafă, cotlet, fasole, pește, toate sortimentele de vinuri, bere, gogoși, vată pe băț și sucuri sau produse de patiserie. Cei mici au avut ocazia să lanseze zmeie să ridice baloane sau să se dea în tot felul de mașinuțe sau trenulețe.

Pe scenă activitatea a fost una intensă. Spectacolul a început la ora 16.30 cu trupa de gimnastică Mini Gim, grupele de dans modern ale Casei de Cultură Chișineu Criș și trupa de dans modern One Shot. A urmat recitalul artiștilor: Călin Timiș cu formația, Irina Iovescu și Ansamblul Floarea Crișului, Otilia Haragoș și Stângaciu, Ansamblul folcloric Silvana din Deva cu solistele Ana Almășana Ciontea și Lorena Cheregi; Suzana Toader și Felician Nicola, iar de la ora 22.30 delirul a atins cote maxime când a urcat pe scenă Lidia Buble. Seara s-a încheiat electrizant, cu recitalul celor de la Compact.

Zilele orașului Chișineu Criș au loc sâmbătă și duminică, iar evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul local, în parteneriat cu Casa de Cultură Chișineu Criș.

Duminică, evenimentul debutează la ora 16.20 cu Teodora Sîrbu și formația Rav Mus, Ansamblul folcloric Busuiocul, Ansamblul folcloric Doina Crișului Ineu, Adi Ardelean și Rapsozii Ardealului, Alex Selegean și Oana Miron, Andrada Bărsăuan, Ghiță Munteanu și Shondy, Nicoleta Nucă și Jador. La miezul nopții, focurile de artificii vor lumina cerul orașului. Prezentatoarea spectacolului este Claudia Deac.

„Felicit autoritățile locale pentru organizarea acestui eveniment frumos. Suntem la Zilele orașului Chișineu-Criș, un oraș frumos care s-a dezvoltat foarte bine în ultimii ani și mă bucur că și noi, Consiliul Județean, prin investițiile pe care le-am făcut, prin Centura Socodor-Nădab, prin drumul expres Arad-Oradea, pe care acum urmează să îl facem, contribuim la dezvoltarea sa. Cu această ocazie, vreau să le transmit tuturor cetățenilor din orașul Chișineu-Criș și satele aparținătoare La mulți ani și multă sănătate tuturor!”, ne-a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Recomandările redacției