Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii este Parada clătitelor de la Moneasa. O dovadă în plus îl reprezintă și un telefon pe care l-am primit la redacție de la un bărbat din Brăila, care s-a plâns că vine cu trenul special pentru acest festival de la Moneasa, iar asta o face în fiecare an, dar din păcate nu are legătură din Sebiș, acolo unde se cazează, către Moneasa. „Trenul are punct final Sebișul, acolo unde am și cazare. Nu dețin permis de conducere și din păcate nu am niciun mijloc de deplasare din Sebiș spre Moneasa. Ar trebui să scrieți despre această problemă, poate autoritățile competente vor găsi o soluție. Nu cred că sunt singurul în această situație“, ne-a declarat brăileanul.

Revenind la Paradă, evenimentul ajuns la cea de-a XXIII-a ediție se desfășoară pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică. Astfel, sâmbătă de la ora 19.00 Teatrul de Vară este gazda unui concert susținut de Monica Anghel. În prealabil, vor urca pe scenă Daniel Julean și Maria Nicoleta Brola. Prezentator este Zoltan Lovas, iar intrarea este liberă. Evenimentul de sâmbătă este organizat de Primăria Moneasa, Consiliul Județean și Centrul Cultural Județean Arad.

A doua zi, duminică, Teatrul de Vară va găzdui de la ora 16.00 un spectacol dedicat muzicii populare. Vor urca pe scenă ansamblurile Păstrătorii tradițiilor din Șicula, Druscelile din Bârsa, Păstrătorii tradiției din Pecica sau Junii Socodorului. Soliști vocali: Dorinel și Denisa Gavriluț Pârvoni, Valentin Vădrariu, Sabina Dobra, Maria Popovici, Dorel Brâncoveanu, Anuța Vlad, Maria Stan Toma, Roberta Tomșa, Gabriel Stoica și orchestra Răzvan Cristea. Prezintă Cosmina Brădean.

Invitați speciali sunt Cornel Borza și Mariana Anghel.

 

Evenimentul de duminică este organizat de Consiliul local Moneasa, Primăria Moneasa și SC Evenimente Artistice SRL.

  • George Pisleag spune:

    Mulțumesc frumos pentru articol și că mi-ați expus problema. Până autoritățile vor gândi o soluție ramânem la clasicul „Ia-ma nene”

  • George Pisleag spune:

    Ar fi putut baga un trenuleț turistic (titicar). E o mocănița dar fara șine și care merge pe benzină. Cum sunt pe la Constanța, Brașov, Sinaia, Băile Tușnad

  • George Pisleag spune:

    Singurele variante pentru cei fără carnet sunt perpedes ca pe vremea lui Iisus sau cu ia-ma nene (dacă îți surâde norocul)

    • George Pisleag spune:

      Sebes nu are taxi. Asta e cel mai rușinos lucru pentru un oraș. Sa nu aibă taxi in condițiile in care transportul public nu există

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției