Marcator în debutul său la UTA, în remiza cu Rapid (1-1), Alexandru Cîmpanu nu a putut evolua împotriva formației de care aparține, Universitatea Craiova, în meciul pierdut de arădeni cu 2-4. Luni, de la ora 19:00, „roș-albii” întâlnesc fosta echipă a mijlocașului, Universitatea Cluj, unde acesta a jucat în 10 partide în sezonul trecut.

Fotbalistul de 23 de ani a vorbit despre duelul contra „șepcilor roșii”: „Ne așteaptă un meci foarte important, cu o echipă care arată foarte bine în acest început de sezon, sper să vină și prima victorie, să bucurăm suporterii și de-abia așteptăm să vină ziua meciului. Nu știu dacă îmi pare rău că nu am jucat la Craiova, aș fi vrut să joc în mod normal, doar că nu s-a putut, sunt jucătorul Universității Craiova și dacă așa au fost înțelegerile, a trebuit să nu joc. Sunt bucuros că mă întâlnesc cu fosta mea echipă, U Cluj, mă întâlnesc cu foștii colegi și cu Mister Sabău și îi așteptăm aici să-i batem. Au schimbat și ei foarte mulți jucători în ultima perioadă, doar că jucătorii cheie din sezonul trecut sunt aceeași cu cei din acest sezon. E un plus că a venit Thiam în față. Sunt jucători cum este Nistor, Chipciu, Bic, Mitrea, jucători cu experiență, au venit și alții precum Boboc, Rață și Cristea. Au schimbat foarte mulți jucători și arată foarte bine pe începutul acesta de sezon, dar important este cum suntem noi la ora jocului. Cu Rapidul a fost problema că am venit după o accidentare de o lună și jumătate, n-am avut decât trei-patru zile de antrenament și îmi era normal să mă sufoc, era și foarte cald afară. Acum mă simt foarte bine, deja am două săptămâni de când mă antrenez normal sută la sută și mă simt foarte bine. Vom vedea luni la ora jocului cât pot să joc. Cum a zis și Mister, minim 45 de minute le duc la intensitate maximă”

Cîmpanu a făcut și o comparație între tehnicienii celor două formații, Mircea Rednic și Ioan Ovidiu Sabău, foști coechiperi la Dinamo, Rapid și echipa națională: „Sunt din aceeași generație, chiar se aseamănă. Sunt caractere total diferite, dar la modul cum gândesc fotbalul și cum vor să țină grupul, ce cer de la un jucător, sunt cam la fel”

Arădenii au un singur punct după primele două etape disputate în Superligă: „Presiune este întotdeauna, doar că rămâi cu un gust amar după jocul cu Rapid, când ni se anulează al doilea gol, care e valabil, și apoi dai drumul la meci. În fine, nu mai contează. La Craiova la fel, pierzi 4-2 și îți lasă un gust amar. E clar că și noi ne dorim să vină prima victorie și avem șansa să o demonstrăm luni, să ne facem suporterii fericiți și cred că dacă vine această victorie, cu siguranță vor veni și următoarele” a declarat Cîmpanu.

Mijlocașul are obiective ambițioase în actuala stagiune, atât cu echipa, cât și din punct de vedere individual: „Eu unul mă simt integrat sută la sută, plus că pe majoritatea jucătorilor îi cunoșteam, ne-am întâlnit în tot acest timp în Liga 1 și am fost foarte bine primit, toată lumea este foarte sociabilă, foarte primitoare și n-am avut niciun fel de problemă cu acomodarea. A fost o senzație frumoasă când am marcat cu Rapidul, o senzație incredibilă, și acesta este doar începutul, a fost unul cu dreptul și nu vreau să mă opresc aici, vreau să marchez la fiecare meci, să ajut echipa să își îndeplinească obiectivul, acela de play-off, pentru că avem un lot foarte bun și foarte numeros.  Trebuie să o țin pe aceeași linie. Obiectivul de echipă e clar, să mergem în play-off, să jucăm cu echipele de top din România, și pe plan personal îmi propun minim 14 goluri. Nu am atins până acum nici borna de 10, dar în acest sezon mi-am propus alte obiective și sper să le îndeplinesc”

La ultimul meci disputat la Arad între UTA și U Cluj, debutul lui Cîmpanu în tricoul „alb-negrilor”, fotbalistul împrumutat de la Craiova l-a scuipat pe Denis Dumitrașcu, gest pentru care a fost eliminat și a primit trei etape de suspendare: „Nici nu prea vreau să-mi aduc aminte de acel gest, care nu trebuie să fie pe un teren de fotbal. Am făcut o greșeală, eram foarte nervos, poate și din cauza oboselii am recurs la acel gest, doar că nu se face așa ceva pe terenul de fotbal”

FOTO: captură UTA Arad

Recomandările redacției