Dejan Iliev și-a făcut debutul oficial în poarta UTA-ei în remiza din această seară împotriva Universității Cluj, scor 0-0. Nord-macedoneanul nu a avut foarte mult de lucru împotriva „șepcilor roșii”, dar a fost la post de fiecare dată când echipa a avut nevoie de el și a încheiat meciul fără gol primit.

Goalkeeperul a vorbit despre duelul de pe Arena „Francisc Neuman”: „În primul rând, mă bucur că am jucat, a fost un meci dificil. Din păcate nu am reuşit să luăm cele trei puncte, am încercat să câştigăm dar nu am putut să marcăm. Dar, aşa cum se spune în fotbal, dacă nu poți câştiga, să nu pierzi. E dificil pentru mine să spun dacă am avut probleme în atac, dar băieții au dat ce au avut mai bun, au încercat, au dat sută la sută, dar din păcate nu am avut norocul să marcăm. Pot juca atât cu minge lungă, cât și scurt, depinde în ce situație se află echipa. Am văzut oportunități pentru mingi lungi și asta am încercat astăzi. Vom da totul în următorul meci, pentru a lua cele trei puncte, ne dorim să câştigăm fiecare meci, nu suntem speriați, indiferent de adversar. Atmosfera din vestiar e bună şi sper că vom începe să strângem puncte”

Iliev a oferit și primele impresii despre Superligă și fotbalul românesc în general: „Mă bucur că am debutat aici, în campionatul României, unde atmosfera este frumoasă şi stadioanele la fel. Mă simt bine aici, este ca acasă. E un nivel bun, am avut oportunitatea să joc în mai multe campionate şi pot să spun că nivelul de aici e bun, e un campionat exigent, trebuie să fii sută la sută concentrat, nu îţi permiţi să nu fii atent pentru că vei fi pedepsit. E un nivel bun, campionatul e în creştere, ca şi fotbalul românesc. După cum a demonstrat echipa naţională la EURO, acest campionat şi fotbalul din această ţară trebuie respectate”

Internaționalul din Macedonia de Nord se luptă pentru un loc de titular la UTA cu Robert Popa, iar concurentul său pe post a declarat că are multe lucruri de învățat de la colegul său mai experimentat: „Îi mulțumesc lui Robert pentru cuvintele frumoase, avem o relație bună, ne respectăm reciproc, este un portar tânăr și foarte bun, sunt sigur că are un viitor frumos în față dacă va munci din greu. Este un portar de calitate și sper că într-o zi va avea cariera pe care șl-o dorește”

Iliev a petrecut o lungă perioadă la unul dintre cele mai importante cluburi din fotbalul european, Arsenal, însă nu a reușit să debuteze la prima echipă: „Am fost la Arsenal timp de 10-11 ani și am dat totul în fiecare zi, din păcate nu am reușit să mă impun, i-am avut ca și concurenți pe Petr Cech, Bernd Leno, Wojciech Szczesny, e foarte greu să le iei fața. Tot ce pot spune e că am învățat multe de la aceste nume mari, cum să mă comport atât în teren, cât și înafara lui, am doar amintiri plăcute de acolo”

În perioada în care a aparținut de „tunari”, actualul portar al UTA-ei a fost împrumutat la Sered (Slovacia), în două rânduri, Jagiellonia (Polonia) și Shrewsbury (Anglia, liga a treia), iar după despărțirea de Arsenal a evoluat pentru Trencin (Slovacia), HJK Helsinki (Finlanda) și FK Sarajevo (Bosnia-Herzegovina).

FOTO: UTA Arad

Lasă un răspuns

Recomandările redacției