S-a încins hora pe stadionul din Sintea Mică, la zilele localității. Un sat mic, dar bine pus la punct, cu investiții majore, Sintea Mică a demonstrat că știe să se și distreze. Localnicii au simțit nevoia unui astfel de eveniment, iar bucuria s-a putut citi pe fețele tuturor celor prezenți.

VIDEO: https://www.facebook.com/glsa.ro/videos/1536606856928561

Sintea Mică este un sat în care s-a investit foarte mult. Acest lucru este vizibil, iar meritul îi aparține în primul rând primarului Petru Răuț. „La Sintea Mică avem introdusă apa, avem asfalt pe toate străzile, avem tot ce ne-am dorit. De asemenea, dispunem de o capelă frumoasă. S-au investit în Sintea Mică peste 100 de miliarde de lei vechi“, a dezvăluit primarul Petru Răuț.

Astăzi, în cinstea voastră, satul nostru se află în sărbătoare. Iar invitații sunt dintre cei care ne sunt foarte dragi nouă. Sunt mulți artiști chemați să ne facă inimile mai bucuroase cu cântecul lor. Mulțumim tuturor, iar apariția lor în fața dumneavoastră este expresia respectului pe care ni-l oferă aducând cântece de înălțare pentru fiecare sintean și pentru toți deopotrivă. Toți acești artiști au venit să ne facă sufletul liniștit și inima ușoară“, a declarat consilierul local Aurel Usca, totodată prezentatorul evenimentului.

Preotul Teodor Cristian Cosma ne-a declarat: „Ne bucurăm că după o perioadă destul de tulburată pentru comunitatea noastră, având în vedere că timp de trei sau patru ani Zilele satului nu s-au ținut din cauza repercusiunilor lăsate de Covid, satul nostru pierzând mulți dintre membri comunității inclusiv doi preoți, astăzi ne-am putut aduna din nou împreună. Mulțumim lui Dumnezeu pentru cele săvârșite astăzi. De asemenea, aducem mulțumire și autorităților locale, domnului primar Petru Răuț și domnului consilier local Aurel Usca pentru implicarea în realizarea acestui eveniment. Doresc să urez la mulți ani tuturor locuitorilor din satul Sintea Mică și Îl rugăm pe Dumnezeu să ne dăruiască cât mai multe zile fericite de acest gen.

Zilele satului Sintea Mică este un eveniment aflat doar la a treia ediție. Am avut doi ani de pauză din cauza pandemiei, dar am revenit acum cu un nou spectacol, sper eu frumos. Asta pentru că avem invitați frumoși, din zona noastră, din zona Aradului. Și pentru că în această localitate sunt mulți veniți din Bihor, o avem pe Corina Szatmari și Tarafu Zbiciu. Cu toate că e satul mic, lumea s-a adunat. Avem lume destul de multă, care probabil a simțit lipsa timpului petrecut împreună“, ne-a declarat Petru Răuț, primarul comunei Olari.

La eveniment a fost prezent și Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean, care a declarat: Ziua satului Sintea Mică și întâlnirea cu fiii satului este cel mai important eveniment al comunității.

Mă bucur să văd că în satele noastre se păstrează tradițiile și obiceiurile.

Felicitări domnului primar Petru Răuț de la Olari și mulțumesc pentru invitația de a fi prezent la sărbătoare.

Felicitări domnului consilier local Usca Aurel pentru implicarea în organizarea acestui frumos eveniment al satului.

La mulți ani, Sintea Mică!.

Vicepreședintele CJ a ținut să le spună celor prezenți: „Atunci când ajung în anumite locuri unde administrațiile locale au performat, iar aleșii locali au fost votați pentru a-și continua proiectele începute, nu pot să nu apreciez și comunitatea locală pentru decizia luată. Vă felicit că ați avut grijă de primarul vostru, pentru că Petru Răuț chiar a făcut lucruri incredibile pentru comunitatea voastră. Iar atunci trebuie ca și comunitatea să aibă grijă ca aceste lucruri să continue. Și dacă l-ați ales și de data asta cu o astfel de majoritate, înseamnă că ceea ce a promis pentru dumneavoastră a făcut și va mai face. Lucrurile acestea sunt ca într-o gospodărie: dacă ai găsit un gospodar care este harnic și dăruit comunității, atunci e bine să îl ții alături de comunitate“.

De asemenea, Doru Bozga, consilier județean și un foarte apropiat de comuna Olari, a precizat: „Vin cu drag în localitatea voastră ori de câte ori am ocazia. Am o relație foarte apropiată cu primarul Petru Răuț, pe care Consiliul Județean l-a sprijinit în vederea dezvoltării comunei Olari și implicit a satului Sintea Mică. Fără această colaborare nu reușeam să aducem realizările pe care le vedeți în localitatea dumneavoastră. Aș vrea să menționez aici cetățeni de la dumneavoastră din localitate care au făcut parte din acel consiliu local din 2016 de când sunt consilier județean și nu pot să nu îi amintesc pe Mircea Dehelean, pe Usca Aurel și pe Cosmin Costea. Dânșii au știut cel mai bine ce este cel mai bine pentru această localitate. Împreună cu primarul Petru Răuț și împreună cu noi, cei de la Consiliul Județean, am încercat să facem lucruri normale pentru dumneavoastră“.

Artiștii care au urcat pe scenă sunt următorii: Florin Stoian, Roberta Selagea, Pavel Cighirean, Florin Budău, Viorel Papuc, Ansamblul Spicul Olari, Ansamblul Zărăndanii, Paula Pașca și Ionuț Guver, Orchestra Ilie Pașca, Corina Szatmari și Tarafu Zbiciu.

VIDEO: https://www.facebook.com/glsa.ro/videos/1008771493911487

Recomandările redacției