UTA a obținut primul succes din acest sezon de Superligă, 1-0 contra nou-promovatei Unirea Slobozia. Valentin Costache a fost eroul „roș-albilor” pe stadionul din Clinceni, reușind să puncteze în minutul 73 cu un șut din șapte metri la capătul unei pătrunderi a lui Fabry.

Singura ocazie din prima jumătate de oră i-a aparținut lui Fabry, al cărui șut de la distanță a trecut puțin pe lângă. A existat și o fază controversată în careul utist, când Aganovic a căzut după o intrare a lui Conte, însă brigada de arbitri a decis să nu acorde o lovitură de la 11 metri. În minutul 32, Aganovic i-a pasat lui Gele în careu, francezul l-a depășit pe Conte și a tras de puțin pe lângă bara din stânga lui Iliev. La cealaltă poartă, un fundaș al gazdelor a reușit să blocheze șutul trimis de Fabry de la 18 metri, iar după câteva minute Camara a ratat și el o oportunitate bună, cu un șut în cros care a trecut pe lângă colțul lung.

Slobozia a început mai bine partea secundă, cu două cornere la poarta UTA-ei, Iliev fiind nevoit să intervină la o lovitură de cap trimisă de Dinu. Apoi, arădeanul Purece a ratat două oportunități mari, prima cu un șut din unghi, iar cea de-a doua cu o execuție din centrul careului, ambele trecând pe lângă poartă. Ocaziile s-au răzbunat în minutul 73, când Valentin Costache a reușit să marcheze. Fabry a pătruns bine în careul Unirii și i-a centrat perfect fotbalistului de bandă, care a împins mingea în plasă din câțiva metri. Unirea a beneficiat de o contră periculoasă câteva momente mai târziu, încheiată cu o centrare a lui Afalna din dreapta, care a fost respinsă excelent de van Durmen din fața lui Purece. Ialomițenii au căutat golul egalării până la final, în timp ce UTA a așteptat oportunități pe contraatac, dar tabela a rămas „înghețată” la scorul de 0-1.

Pentru utiști urmează un meci pe teren propriu împotriva Oțelului, sâmbătă, de la ora 19:00.

Formații:

Slobozia: D. Rusu – Medina, A. Dinu, Pospelov, Șerbănică – A. Lopez, Perianu (Dorobanțu 84) – Aganovic (F. Ilie 79), Fl. Purece (Bărbuț 79), Camara (Afalna 62) – Gele (Coadă 84). Rezerve neutilizate: Krell – G. Lazăr, Lemnaru, Pacionel, C. Toma, Vlăsceanu. Antrenor: Adrian Mihalcea.

UTA: Iliev – Râpă, Conte, Benga, Trif (Rodrigues 46) – C. Mihai (J. Pedro 69), Van Durmen – Cîmpanu (Costache 62), Fabry (Halaf 84), Omondi – Ezekiel (R. Cristea 62). Rezerve neutilizate: R. Popa – An. David, R. Stanciu, Iurasciuc. Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe), Marin Nicușor (Suseni – Argeș). Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe).

Camera VAR: Marcel Bîrsan și Andrei Constantinescu (ambii din București).

Observator FRF: Marcel Savaniu (Satu Mare)

Delegat LPF: Ștefan Popa (București).

FOTO: UTA Arad

Lasă un răspuns

Recomandările redacției