Muzică bună și multă veselie în Parcul din Livada, care a găzduit o nouă ediție a Zilelor comunei. Un eveniment plăcut, care a înfruntat canicula de afară și a umplut inimile oamenilor de bucurie.

Este un eveniment al satului, care după Revoluție a devenit o tradiție. Zilele comunei Livada s-au desfășurat de atâtea ori, sub diferite forme, chiar de mai multe ori într-un an, astfel încât nici nu am mai ținut socoteala edițiilor. Cred că numărul edițiilor nu ar mai avea loc pe afișe.

De-a lungul mandatelor mele am organizat foarte multe evenimente socio-culturale, dar și de natură sportivă sau ecvestră. De asemenea, cu orice ocazie care s-a ivit am promovat producătorii noștri locali care își desfășoară activitatea pe raza comunei noastre. Promovarea și susținerea lor a fost una din prioritățile mele ca primar. I-am integrat și în alte forme de promovare, dincolo de granițele comunei Livada.

De câțiva ani încoace am avut ediții de echitație, fiind singurii în județul Arad care am promovat creșterea cailor, cu sprijinul Depozitului de Armăsari din Arad. Mă bucur că a prins foarte bine asemenea evenimente, care s-au bucurat de foarte mulți participanți.

Sper ca aceste evenimente să continue, mai ales că au căpătat conotații internaționale. Chiar în luna septembrie vom avea un astfel de eveniment. La ultima ediție am avut observatori din Ungaria, de la Federația Maghiară de Echitație. Îi așteptăm și în septembrie.

Acum, la final de mandat, le doresc tuturor locuitorilor comunei Livada multă sănătate, fericire și sper să își regăsească toate dorințele în ceea ce va urma. Sper să fie mai bine, să trăim mai bine, într-un viitor mai bun. În ceea ce mă privește strict personal, îmi doresc sănătate mie și familiei mele și binecuvântarea lui Dumnezeu“, ne-a declarat Iosif Bimbo, primarul comunei Livada.

De asemenea, Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean, ne-a declarat: „Mă bucur ca și în acest an să fiu alături de locuitorii comunei Livada, la sărbătoarea frumoasă pe care o organizează primăria, în parteneriat cu consiliul local și cu sprijinul Consiliului Județean. O sărbătoare care păstrează tradițiile locale, cu dansul, cântecul popular pe care le promovează. Sper să continue tradițiile și un următorii ani, chiar dacă s-a schimbat administrația și sunt convins că proiectele pe care le-a început actuala administrație vor merge mai departe și vor duce o bunăstare pentru toți locuitorii comunei Livada“.

Organizatorii au pregătit momente artistice, muzică, dans, activități pentru copii și multe surprize.

Printre cei care au urcat pe scenă s-au numărat Gabriel Stoica împreună cu formația Răzvan Cristea, Ansamblul Pensionarilor din Arad cu soliștii Aron Micula, Petru Lucaci, Ansamblul Bizere din Frumușeni, Ansamblul Junii Periamului din județul Timiș, Maria Stan Toma, Maria Popovici Martiniuc, Sabrina Dobra, Dorel Brâncoveanu, Ghiță Onofrei, Maria Turic sau Mara Mihalca și formația sa.

Flavius Roșca, administratorul cultural al comunei Livada, cel care s-a ocupat de organizarea evenimentului: „Mă bucur că am reușit să ducem la capăt organizarea a încă unui eveniment cultural. La Livada se pune accent pe programele culturale, care după cum se poate observa sunt bogate și diversificate. Din acest punct de vedere am avut un an rodnic, iar acest lucru sper să continue. Cetățenii au nevoie de asemenea momente, iar astfel de evenimente sunt o șansă extraordinară de a promova producătorii noștri locali.

În această seară lumea s-a simțit bine, a fost mult cântec de calitate și voia bună nu avea cum să lipsească“.

Video1: https://www.facebook.com/glsa.ro/videos/482405247755675

Video2: https://www.facebook.com/glsa.ro/videos/1170291057592889

Recomandările redacției