Sărbătoarea fiilor satului Somoșcheș este în plină desfășurare la această oră. Se cântă, se joacă, lumea se simte bine, socializează, se relaxează după o săptămână grea de muncă, cu vreme caniculară.

Primăria și Consiliul Local Cermei organizează astăzi, 25 august, cea de-a XXI-a ediție a Întâlnirii Fiilor Satului. Evenimentul a început la ora 10.00, la Biserica din Somoșcheș. După săvârșirea Sfintei Liturghii, de la ora 13.00 a avut loc masa festivă, iar la 14.30 deschiderea festivă și programul cultural.

În deschidere, primarul Ioan Vesa le-a urat tuturor un bun venit și le-a mulțumit pentru participare. În ciuda experienței bogate pe care o are în calitatea sa de primar, având cele mai multe mandate din județul Arad, Ioan Vesa nu și-a putut stăpâni emoțiile în fața celor care i-au fost alături atâția ani: „Vă mulțumesc că ați fost alături de mine în toți acești ani. Fără dumneavoastră nu puteam să ajung primar și nu puteam realiza atât de multe pentru comuna noastră. Anul acesta dacă se termină cu licitațiile și contestațiile, vom avea și noi un drum bun Cermei – Bihor – Cermei – Arad și îi mulțumesc pe această cale președintelui Iustin Cionca pentru faptul că m-a ascultat și a făcut cea mai scurtă legătură a comunei între Seleuș și Șicula. Am rămas cam ultimii din județ cu drumurile, ceea ce nu prea meritam, dar măcar vor fi făcute mai bine…

Dacă ajută Dumnezeu, tot cu sprijinul domnului președinte Cionca, terminăm anul acesta și canalizarea. În 15 septembrie vin să monteze stațiile de pompare și se poate branșa la canalizare și la Somoșcheș. 

Vă mai spun că nici mie nu îmi convine chiar totul în comună. Mai este mult de lucru. Trotuarele s-au stricat după 25 de ani. Șanțuri nu avem, dar promit că le vom face pe toate, să fim la zi și cu comuna noastră“, a declarat Ioan Vesa.

VIDEO DISCURS PRIMARUL IOAN VESA:

In memoriam învățătorul Ioan Naghi 

Nu au fost uitați nici cei care au plecat dintre noi și care au adus un aport fundamental spiritualității comunei. Nu a fost uitat învățătorul Ioan Naghi, sufletul acestor întâlniri și cel care a realizat mai multe lucrări de referință pentru istoria satului Somoșcheș. Memoria i-a fost onorată de părintele Moise Nica, fostul protopop al Ineului si preot pensionar din Somoșcheș.

LIVE1: https://www.facebook.com/glsa.ro/videos/1043130280528663

Evenimentul a continuat cu grupul de copii „Tradițional și modern“, elevi din Somoșcheș și Cermei, pregătiți de învățătoarea prof. Loredana Mang, Aceștia au interpretat cu mult talent și emoție mai multe scenete și cântece.

Concertul în aer liber este susținut de artiștii: Orchestra Frații Șandru, conducerea muzicală aparținându-i lui Adrian Șandru; Cornel Borza, Ioana Luguzan Roxin, Claudia Volentir, Felicia Costa, Olivera Petcov, Roberta Tomșa.

LIVE2: https://www.facebook.com/glsa.ro/videos/420999093778131

Invitați speciali sunt Călin Crișan, Pera Todorovici și Tamburașii.

Prezentatoarea spectacolului este frumoasa Claudia Deac.

Evenimentul se încheie târziu în noapte cu un spectaculos foc de artificii.

„Astăzi, am avut deosebita plăcere de a onora invitația la „Tradiționala întâlnire cu fiii satului” din Somoscheș, comuna Cermei, un eveniment de suflet pentru comunitatea locală.
Am fost impresionat de căldura și ospitalitatea oamenilor, dar și de dedicarea organizatorilor care au transformat această zi într-o adevărată sărbătoare.
Felicitări tuturor celor implicați și mulțumiri pentru invitație! Mă bucur să fiu alături de voi și să sprijin tradițiile și valorile care ne unesc.
Îi mulțumesc domnului primar Ioan Vesa pentru invitație. Cu deosebit respect și onoare revin în comuna Cermei pentru că este o comună parteneră, în care am reușit să aducem multe investiții. Mă refer aici doar la câteva: introducerea rețelei de gaz, drumuri, avem terenul de sport, căminul cultural finanțat de CNI. Mă bucur că în comuna Cermei și în satul Somoșcheș se face treabă. 
Le urez tuturor participanților la acest eveniment o sărbătoare frumoasă și bineînțeles vreau să îl felicit din nou pe domnul primar Vesa că nu a uitat de tradiție. În cadrul spectacolului sunt foarte mulți copii, cu multe dansuri tradiționale. Mă bucur că profesorii de la școală pun mult suflet și își fac treaba așa cum se cuvine“, ne-a declarat deputatul PNL Glad Varga.

„Atmosferă deosebită, de sărbătoare, la Șomoșcheș, unde ne bucurăm de revederea cu fiii satului“, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției