Ajuns la cea de-a 54-a ediție, Festivalul Concurs al Cântecului Popular din Țara Zărandului și-a desemnat astăzi câștigătorii. Printre tinerii concurenți s-au numărat și arădeni, care au fost printre cei mai buni. De altfel, după cum mărturisea președinta juriului, toți concurenții au fost atât de buni, încât doar subiectivismul juraților a făcut diferența. „Valoarea voastră a fost atât de apropiată, toți foarte buni, încât dacă mâine ar avea loc din nou concursul, sunt convinsă că altfel ar arăta podiumul“, a spus președinta juriului.

VIDEO CU PREMIEREA: https://www.facebook.com/glsa.ro/videos/515686707508630

Mă bucur că și în acest an Consiliul Județean a sprijinit și a continuat tradiția de a aduce aici la Moneasa Târgul Meșterilor Populari și acest festival al cântecului. Tinerii talentați care sunt aici pe scenă au posibilitatea să își demonstreze valoarea și să ducă mai departe tradiția, cântecul, portul popular atât de frumos pe care îl îmbracă acești copii cu atâta mândrie. Și cred că este un lucru bun pe care Consiliul Județean îl face pentru Moneasa ca stațiune și pentru dumneavoastră care sunteți astăzi aici.

Mă bucur să văd atât de multă lume pentru că asta înseamnă că apreciați lucrurile care se întâmplă și vom încerca să ducem în continuare la Moneasa evenimente și lucruri frumoase. Împreună cu viitorul primar vom avea parteneriate pentru a dezvolta stațiunea.

Îi felicit pe toți pentru că au avut curajul și doresc să ducă mai departe cântecul popular, tradiția. Sunt atât de tineri, atât de frumoși și cred că județul, țara are un viitor atunci când avem tineri de valoare care se bucură, zâmbesc atunci când tradiția noastră moștenită de la bunici o dăm mai departe spre viitor. Îi felicit pe toți pentru că au cântat atât de frumos“, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Mă bucur că și în acest an am reușit să organizăm Festivalul Concurs cu ediția 54. Pe viitor vom continua să organizăm acest minunat festival și sperăm să avem cât mai multe evenimente pe tot parcursul verii. Vă promit că vom avea cât mai multe weekenduri de muzică și seri de dans la Moneasa.

Aseară s-a încheiat stagiunea de vară cu un spectacol susținut de soliști din zona noastră, dar și cu un ansamblu renumit din Republica Moldova.

Le mulțumesc celor de la Consiliul Județean, prin Centrul Cultural Județean Arad, pentru tot sprijinul pe care ni l-au oferit în organizarea acestei stagiuni.

Ne-am bucurat de o prezență destul de numeroasă la evenimentele organizate până acum. De altfel, Moneasa are un grad mare de ocupare, turiștii sunt interesați de frumoasa noastră stațiune. Hotelurile sunt pline, pensiunile la fel, iar vremea ține cu noi.

Pe viitor vom continua cu aceste evenimente, chiar vom încerca să le aducem la un alt nivel, mult mai ridicat. Moneasa fiind o stațiune de interes național, încercăm ca și evenimentele care vor fi organizate aici să atingă un nivel național“, ne-a declarat Doru Miron, viitorul primar al comunei Moneasa.

Premiul I a fost înmânat de deputatul Sergiu Bâlcea, care a declarat: „Știm întotdeauna că cei care câștigă sunt fericiți, dar trebuie să continue, să muncească și mai mult. La fel cum cei care nu câștigă acum, cumva să meargă mai departe. Mai ales că în tinerețe știm cu toții că lucrurile nu au fost întotdeauna așa cum ne-am dorit.

Eu vreau să îi felicit pe toți că au avut curajul să vină în fața dumneavoastră, să își asume urcarea pe scenă. Sunt copiii care își doresc, iar atunci când își doresc viitorul este asigurat. Chiar dacă toți sunt câștigători într-un fel sau altul, un număr unu trebuie să existe, iar astăzi câștigătorul este Nicoale Chelban.

Să îi felicităm pe toți!“.

Festivalul Concurs al Cântecului Popular din Ţara Zărandului îşi propune să pună în valoare cântecul popular românesc din diferite zone ale ţării.

Invitata specială a concursului a fost Mirela Mănescu.

Pe scenă au mai urcat Petrică Pașca și Cornelia Căprariu Roman.

Întregul eveniment a fost acompaniat de Orchestra Rapsodia sub conducerea muzicală a profesorului Vasile Rus.

Prezentatoarea concursului a fost Voichița Suba.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției