Un arădean a câștigat Marele Trofeu la Festivalul de Muzică Mamaia, cu melodia „O mie de dorințe”. Compozitorul arădean Cristian Faur și-a încredințat piesa spre interpretare tenorului brazilian Sandro Machado.
„A fost a 61-a ediție a Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia, cel mai longeviv și prestigios din România.
Mulțumim, Cristian Faur, suntem mândri de tine! Felicitări!“, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

După trei zile de competiție și spectacol, Marele Trofeu al Festivalului Mamaia a ajuns la Cristian Faur. Piesa sa a fost interpretată de Sandro Machado, un tenor brazilian, care a interpretat melodia „O mie de dorințe“, semnată de compozitorul Cristian Faur.

Așadar, marele trofeu a fost câștigat de Cristian Faur, pentru melodia „O mie de dorințe“, pe un text semnat de Cristian Faur și Emilian Mihai Nechifor. Premiul a fot oferit de compozitorul Horia Moculescu, președintele juriului.

S-a născut în 1971 în oraşul Ineu, județul Arad.

Un moment remarcabil in cariera compozitorului apare in 2005, cand compoziţia sa “Let Me Try”, interpretată de Luminiţa Anghel şi Sistem, ocupa locul al 3 în finala Eurovision de la Kiev, realizand cel mai mare record obtinut vreodata de Romania in istoria participarii la Eurovision. Iată şi alte câteva reuşite compoziţii ale sale: „Prin ochii tai pot visa” (Paula Seling), „Nu te pot ierta”, „Pentru o zi” (Monica Anghel), „Un ideal” (Nico), „Tot ce vrei” (Malina Olinescu), „Mi-ai spus adio”(Angela Similea – aranjor). În 2013 s-a clasat pe locul 13 in finala europeană. In 2015 scrie aranjamentul pentru orchestra simfonica al imnului SUA, interpretat de Paula Seling, pentru care primeste toata aprecierea ambasadorului Hans Klemm. În iarna lui 2017 la remarcabilului concurs “Music ADA”, de la Sala Radio, când a fost distins cu premiul I pentru piesa “Mi-e dor de ochii tăi”, cântată de tenorul Andrei Lazăr, acompaniat la pian de compozitor.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției