Comuna Gurahonț este beneficiara unui proiect de 2 milioane de euro, prin care infrastructura rutieră a zonei se modernizează prin două noi drumuri. Este vorba despre legătura între Bonțești și Mustești pe de o parte și Zimbru și Dulcele, ambele drumuri fiind asfaltate la standarde europene. Firma care se ocupă de modernizarea drumurilor este INTECO HOLDING, iar primarul Daniel Blaj este cel care a câștigat proiectul pentru comuna Gurahonț.

Chiar dacă a pierdut alegerile, proiectele depuse de Daniel Blaj continuă până în ultima zi de mandat.

Unul dintre proiectele majore ale mandatului meu a început să prindă contur, în sensul că ne aflăm pe ultima sută de metri cu asfaltarea drumului de la Bonțești la Mustești și a drumului de la Zimbru la Dulcele. Ambele lucrări fac parte din același proiect în valoare de 2 milioane de euri, bani investiți în comuna Gurahonț prin programul național Anghel Saligny.

S-a început deja asfaltarea drumului de la Mustești spre Bonțești și se lucrează intens la ultima fază de pietruire a drumului de la Zimbru la Dulcele. Este o porțiune foarte dificilă, lucrarea fiind una de amploare. Firma care se ocupă de întreaga lucrare, INTECO HOLDING, a fost nevoită să lărgească șoseaua, care era extrem de îngustă, să brăzdeze marginile drumului și să îl consolideze. A fost o lucrare dificilă și foarte amplă, însă rezultatele se văd și sunt foarte încântat de modul în care s-a lucrat.

Odată cu asfaltarea drumului s-a lărgit terasamentul și partea carosabilă a ambelor șosele. Au fost consolidate malurile, au fost prevăzute șanțuri de scurgere. Deci este un drum care să deservească cetățenii acestor sate pentru mult timp de acum înainte.

Și pe această porțiune de drum, între Zimbru și Dulcele, urmează în viitorul foarte apropiat a se reveni cu asfaltarea.

Lucrarea la ambele tronsoane de drumuri a început în anul 2023 și până la încheierea mandatului meu se va finaliza întregul proiect.

Lungimea drumului DC 40 de la Bonțești la Mustești este de 6 kilometri, iar de la Zimbru la Dulcele este de 3,2 kilometri.

Odată cu această lucrare de asfaltare, cetățeni din Arad și Timișoara au început să își cumpere proprietăți și terenuri. Și în Mustești, dar mai ales în localitatea Dulcele. Este o zonă propice dezvoltării turismului, o zonă în care oamenii de la orașe găsesc o oază de liniște și o zonă extrem de frumoasă, cu o priveliște superbă și aer curat“, ne-a declarat Daniel Blaj, primarul comunei Gurahonț.

Și pe drumul Zimbru – Dulcele urmează asfaltarea:

Lasă un răspuns

Recomandările redacției