Fostul fotbalist şi antrenor Gheorghe Mulţescu s-a stins astăzi, la vârsta de 72 de ani. Acesta era internat de câteva zile în spital, cu o pneumonie severă care agravase celelalte afecțiuni ale bătrâneții.

Născut la Botoroaga, în județul Teleorman, mijlocașul și-a început cariera la Jiul Petroșani, unde a evoluat timp de opt ani, iar în 1979 a semnat cu Dinamo. În cei șase ani petrecuți în tricoul „alb-roșu” a cucerit trei titluri și două Cupe și a contribuit la meciuri memorabile în cupele europene, precum victoriile cu Inter Milano sau Hamburg. A îmbrăcat tricoul echipei naționale în 12 partide și a înscris două goluri.

Pe finalul carierei de fotbalist a combinat rolul de jucător cu cel de antrenor, la Autobuzul București, Rapid, Poiana Câmpina și UTA. La Arad a activat în sezonul 1988-1989, marcând 10 goluri în 18 partide. Sub comanda sa, „Bătrâna Doamnă” a terminat sezonul pe locul 2 în Seria 3 din Liga a II-a, în urma rivalei Poli Timișoara, care a obținut promovarea în primul eșalon. În 2017, într-un moment în care s-a pus problema revenirii sale pe banca UTA-ei, Mulțescu a declinat oferta clubului „roș-alb”, declarând următoarele: „Le-am spus celor de la UTA că nu sunt genul de antrenor care să fac lucrurile din mers. Nu știu ce pregătire are echipa, ce transferuri s-au făcut, riscam să păcălesc un oraș pe care îl iubesc. O parte din sufletul meu a rămas la UTA, mi-ar fi făcut mare plăcere să revin, dar nu acum, când nu stăpânesc datele problemei. Nici măcar nu s-a ajuns la bani sau la alte detalii contractuale”

Începând din 1992 a activat exclusiv ca tehnician, la Dinamo, Dacia Unirea Brăila, Samsunspor, Kayseri Erciyesspor, Adanaspor, Ankaragucu, Sportul Studenţesc, Astra Ploieşti/Giurgiu, Gaziantepspor, Politehnica Timişoara, Petrolul Ploieşti, Jiul Petroşani, FC Braşov, FC Vaslui, Kahramanmaraşspor, Universitatea Cluj, Progresul Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Al Taawon, Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaş, Al Ettifaq, FC Voluntari, Universitatea Craiova și Agrispor.

„Drum lin, în pace, Gigi Mulțescu!” a fost mesajul clubului UTA.

FOTO: GSP

Lasă un răspuns

Recomandările redacției