În anul școlar 2024-2025, elevii care îndeplinesc anumite criterii pot beneficia de bursa de reziliență, în valoare de 300 lei pe lună. Aceasta se acordă elevilor din gimnaziu, liceu și învățământul profesional/dual, care se află în primii 30% din clasă și au o medie anuală de cel puțin 7. Bursele de reziliență sunt destinate sprijinirii elevilor care obțin rezultate bune, dar nu suficient de înalte pentru bursele de merit.

Criterii de acordare a bursei de reziliență
– Elevii din clasele VI-XII trebuie să fi avut o medie generală de cel puțin 7 în anul anterior.
– Pentru elevii din clasa a V-a și a IX-a, se consideră media primelor două module de învățare, respectiv media de admitere.
– Elevii cu afecțiuni cronice sau oncologice, școlarizați în „Școala din Spital” sau la domiciliu, pot beneficia de această bursă după revenirea la școala de bază.

Condiții suplimentare
– Numărul total de elevi care primesc bursa de reziliență și merit trebuie să fie minim 30% din fiecare clasă.
– Elevii trebuie să fie promovați la toate disciplinele și să aibă media 10 la purtare.
– Absențele nemotivate (10 sau mai multe într-o lună) duc la suspendarea bursei pentru acea lună.

Calculul bursei
Bursa de reziliență se calculează conform unei formule bazate pe numărul de zile de școală și vacanță din luna respectivă. De exemplu, pentru luna septembrie 2024, valoarea calculată este de 229 lei.

Data primei plăți
Elevii vor primi prima plată a burselor pe 20 noiembrie 2024, pentru lunile septembrie și octombrie.

Documente necesare
Elevii majori sau părinții/tutorii legali trebuie să depună cereri și alte documente doveditoare, în format fizic sau online, în primele 25 de zile de la începutul anului școlar.

Aceste măsuri sunt menite să încurajeze elevii să obțină rezultate mai bune și să beneficieze de suport financiar pentru educație.

sursa edupedu.ro

Lasă un răspuns

Recomandările redacției