În perioada 18 septembrie și 6 octombrie, se desfășoară Zilele Maghiare Arădene, unde și anul acesta sunt pregătite nenumărate concerte, spectacole și workshopuri pentru întreaga familie.
În weekendul 20-22 septembrie, arădenii sunt așteptați în Parcul Reconcilierii cu activități pentru copii, un târg de artizanat, spectacole și evenimente sportive, dar și cu mâncare pe măsură, ungurii fiind recunoscuți pe plan mondial pentru savoarea mâncării lor.

Și de această dată, nu poate să nu îți sară în ochi oferta celor de la Dorobanți, comună recunoscută pentru cel mai bun gulaș preparat în județul Arad. Așa că, gulașul cel mai bun din Dorobanți îl puteți găsi și în Parcul Reconcilierii, tocmai de la cei care îl prepară: Gulyas Iudith, administratorul SC Iudithservcom, recunoscută pentru mâncarea tradițională ungurească, dar nu numai. „Astăzi, până la ora 22.00 – 23.00, avem pește, ciolan, cârnați ungurești, cartofi, costiță, murături de casă, crispy pentru copii și tot felul de sucuri”, ne-a declarat Gulyas Iudith, care ne garantează cele mai gustoase, proaspete și bune produse. Răsfățul adevărat vine însă de abia mâine, sămbătă 21 septembrie, când Iudith și echipa sa de bucătari dedicați pregătesc celebra și de neratat ciorbă de pește ca la Szeged, dar și tocăniță la ceaun, ciorbă ungurească, dar și preparatele obișnuite precum cârnații ungurești, costița, ciolanul și așa mai departe.

Program artistic 

În această seară, 20 septembrie, va susține un concert formația Republic (de la ora 20:00), iar sâmbătă Mano & Gregor (ora 18:00) și Curtis (ora 20:00) vor încheia seara cu un concert care se promite a fi fantastic.

Zilele Maghiare din Arad vor oferi, de asemenea, activități deosebit de interesante pentru pasionații de cultură și istorie:

  • Activități pentru copii: copiii vor avea la dispoziție o serie de activități creative și interactive, inclusiv ateliere de meșteșuguri și jocuri de îndemânare, desfășurate sub îndrumarea pedagogilor de la Liceul Teoretic Csiky Gergely.
  • Reconstituiri istorice: demonstrații despre cultura și viața maghiarilor din secolule trecute, oferind o imagine autentică despre stilul de viață, îmbrăcămintea și armele de atunci, în cadrul unei jurte tradiționale.
  • Târguri meșteșugărești și culinare: vizitatorii vor putea descoperi produsele tradiționale meșteșugărești, dar și delicatese culinare, precum mierea, gemurile de casă și pălinca, toate oferite de Asociația Maghiarilor Agricultori din județul Arad.
  • Concerte
  • Programe de conservare a tradițiilor

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției