La aproape un an de la prăbușirea tragică a unui perete al internatului unui liceu din Odorheiu Secuiesc, în urma căreia doi elevi și-au pierdut viața, ancheta autorităților nu a produs încă vinovați. Incidentul s-a petrecut pe 23 decembrie 2023, când acoperișul internatului s-a prăbușit, surprinzând sub dărâmături patru elevi. Doi dintre aceștia, un băiat de 17 ani și o fată de aceeași vârstă, au decedat din cauza rănilor grave.

Deși inițial s-a cerut o anchetă rapidă, inclusiv de către președintele României, investigațiile nu au fost încă finalizate. Trei persoane au fost puse sub acuzare, dar procesul a fost îngreunat din lipsa raportului de expertiză tehnică în construcții. Comisia de experți nu a finalizat încă analiza cauzelor prăbușirii, fapt ce a întârziat tragerea la răspundere a vinovaților.

Recent, a fost audiat în calitate de suspect și plasat sub control judiciar responsabilul de proiectul șantierului aflat în apropierea liceului, însă fără rezultate concrete în anchetă.

Părinții victimelor și comunitatea locală continuă să aștepte răspunsuri și dreptate pentru pierderile suferite, în timp ce autoritățile invocă necesitatea unor expertize tehnice pentru a stabili cauzele exacte ale dezastrului.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției