Cu cinci remize pe teren propriu și un parcurs dezamăgitor și în meciurile de pe teren străin (o victorie și trei înfrângeri), UTA se află într-o situație complicată în clasamentul din Superligă. Mai exact, arădenii sunt pe locul 14, de baraj, cu 8 puncte, și au mare nevoie de un succes acasă împotriva Politehnicii Iași în meciul din etapa a zecea, care se va disputa mâine, de la ora 18:00, pe Arena „Francisc Neuman”.

Mircea Rednic a vorbit despre situația echipei și a anticipat duelul cu formația preluată recent de Emil Săndoi: „Avem încă un meci acasă, ne dorim foarte mult să câștigăm, să spargem gheața și ghinionul pe care l-am avut în perioada asta. O victorie înseamnă foarte mult, înseamnă că ne ducem la patru puncte de locul șase, deci încă putem să mai fim în obiectiv. Am și discutat cu jucătorii și mă deranjează că la antrenament avem atitudine, entuziasm, prezență și nu le văd la meci, nu am văzut la ultimul meci de acasă. E clar că se simte și o presiune din partea suporterilor, o presiune normală. Sigur, nu sunt jucători care au trecut prin asta ca să fie obișnuiti, să fie jucători cu mare personalitate și să ia ce-i bun de la atmosfera care e aici la noi, la stadion. Dar ei sunt conștienți, e un meci cu o echipă cu un nou antrenor, eu cred că putem să luăm cele trei puncte mâine. Nu știu dacă e presiune, e mâhnire, pentru că am fost așa aproape, am pierdut puncte. Hai să zic, în afară de primele două puncte la meciul cu Rapid, că a fost o greșeală de arbitraj, restul le-am pierdut pe mâna noastră și acasă n-am gestionat bine jocurile. Cei de la Iași au moral bun după meciul pe care l-au făcut contra Craiovei, a fost un meci greu. Clar că au fost dominați, Craiova și-a creat ocazii și au avut și un penalty. I-a ajutat foarte mult terenul, e clar că vin cu moral ridicat. Știm cum joacă Emil, e un tip care se organizează foarte bine defensiv și pe contraatac au jucători care pot să facă diferența. Au un jucător, Roman, care din orice zonă a terenului sau poziție, poate să dea la poartă. Deci au un lot bun, au făcut transferuri destul de bune, acum mai trebuie să ținem cont că e un meci la care nu avem altă alternativă decât victoria.”

Tehnicianul a abordat și subiectul lipsei de lideri în vestiar: „Nu avem adevărați lideri în echipă, care să intervină în momentele dificile. Benga e mai moale, e un tip care e super profesionist, care își vede de el, se preocupă de nutriție, de antrenamente, dar nu se implică mai mult, aș vrea să se implice mai mult în joc, în viața de echipă, noi aici suferim. Sunt străini, dacă sunt străini, e un melanj, e un amestec de limbi străine, nu-i unul care să fie un lider, care să ducă jucătorii la o bere. La noi au mers o singură dată și și-au dat palme. Le-am dat și câteva exemple de pe vremea mea, când eram la Standard. Chiar mergeam imediat după meci, dar nu că mergeam, era obligatoriu, câștigam, pierdeam, ieșeam la un club, la un bar, ceva de genul ăsta și mergeam. Chiar erau lucruri mult mai urâte, dar se făceau și asta adună grupul, noi facem tot ce-i posibil ca să le oferim condiții. I-am scos la masă, dar vreau să nu fiu acolo, vreau să fie ei, vreau să stea la masă și să bea o bere, să bea două și poate să bea și a treia, dar să se oprească”

„Roș-albii” sunt în continuare în căutarea unui atacant, dar ar putea să aducă și un fundaș de bandă după accidentarea suferită de Ravy Tsouka în meciul cu Hermannstadt. „O să vină un atacant străin astăzi, nu în probe, nu pot să zic, nu-i vorba de probe, dar vine după accidentare și în primul rând vrem să-l scanăm de la unghii până la firul de păr. Ne gândim să aducem un fundaș lateral, care ar putea să joace și dreapta și stânga, mai sunt jucători liberi, care au jucat pe aici, prin România” a declarat antrenorul UTA-ei.

Cei doi tehnicieni s-au întâlnit de opt ori în meciuri directe, iar bilanțul este favorabil lui Mircea Rednic, cu patru victorii față de doar două pentru Emil Săndoi, în timp ce două dispute s-au încheiat la egalitate. Cei doi au fost și coechipieri în tricoul echipei naționale în perioada 1987-1991, ambii făcând parte din lotul pentru Cupa Mondială din Italia.

FOTO: captură UTA Arad

Lasă un răspuns

Recomandările redacției