Astra Vagoane Călători prezintă în aceste zile un nou model de tramvai la InnoTrans, cel mai mare eveniment expozițional dedicat transporturilor feroviare. Evenimentul are loc la Berlin în perioada 24-27 septembrie. Astra Vagoane Călători prezintă un nou tramvai.

La 12 ani de la prezentarea tramvaiului Imperio la InnoTrans Berlin 2012, Astra Arad a revenit la Berlin cu un exponat fizic. Tramvaiul Imperio 2024, este un upgrade al modelului deja cunoscut ce rulează în mai multe orașe din România, inclusiv în Arad.

Tramvaiul prezentat la Berlin este destinat atât orașelor din România, cât și oricărei infrastructuri de tramvai din Europa.

Tramvaiul are funcționalități aparte față de variantele precedente, deține comenzi integrate pe un nou display, are tracțiune modernă făcută de firma din cadrul grupului, explică Marian Mihail Călin, director general al companiei. „Este un mare plus din punct de vedere al vatmanului, al facilităților oferite, este un nou design atrăgător”, afirmă el.

E un tramvai de două module, nu de patru, cum sunt cele livrate la București, e un tramvai cu podea coborâtă, cum se cere pretutindeni.

Astra Vagoane Călători participă la InnoTrans cu începere din 2002, fiind prima companie prezentă la toate edițiile târgului care este organizat o dată la doi ani.

110 vehicule prezentate în aer liber

În perioada 24-27 septembrie, la InnoTrans, Berlin Exhibition Grounds va fi platforma globală pentru inovații în transportul feroviar și mobilitate.
În acest an, pe o suprafață de 200.000 m² în 42 de hale, dar și pe o expoziție în aer liber și pe una de autobuze, peste 2.900 de expozanți din 59 de țări își vor prezenta cele mai recente produse și inovații.

Pulsul InnoTrans este reprezentat de șinele de cale ferată și expoziția în aer liber, cu peste 110 vehicule de pasageri și de marfă. Exponatele care includ trenuri de mare viteză, trenuri regionale, tramvaie, locomotive hibride și vehicule de întreținere a căilor ferate vor fi aliniate pe cei 3.500 de metri de cale ferată, unde vizitatorii pot vedea de aproape sistemele direct lângă sălile de expoziție.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției