Prezentat oficial de UTA pe 14 august, francezul Lamine Ghezali a evoluat în patru partide pentru „roș-albi”, fiind titularizat în premieră de Mircea Rednic la meciul din etapa trecută cu Politehnica Iași, când însă a fost înlocuit la pauză.

Până acum, fotbalistul de 25 de ani nu a avut vreo realizare notabilă în tricoul arădenilor, dar este pe o pantă ascendentă atât fizic, cât și ca joc: „Mă simt mai bine din punct de vedere fizic, staff-ul mi-a făcut un program foarte bun. Am luat-o pas cu pas, am început să joc câteva minute, iar etapa trecută am fost titular. Lucrez mult cu preparatorul fizic și mă simt foarte bine. Nu m-am supărat că am ieșit la pauză (n.a. cu Politehnica Iași), nu e prima dată când se produce o astfel de schimbare, este vorba doar despre tactică. Toți jucătorii știu asta și suntem pregătiți să luptăm pentru fiecare minut pe care îl avem. E normal să nu fiu fericit cu evoluțiile de până acum, când ești un competitor vrei să câștigi, vrei să fii decisiv pentru echipă. Când ești un jucător de atac vrei să oferi pase decisive și să marchezi. Știu că trebuie să muncesc, trebuie să am încredere, când ai încredere se întâmplă lucruri bune”

UTA și-a dezamăgit fanii în acest debut de sezon, cu șase remize consecutive pe teren propriu și o clasare mult sub așteptări în Superligă: „Sunt obișnuit cu presiunea, chiar și când eram în Franța, Saint-Etienne e o echipă cu mulți fani, tot timpul există presiune. Chiar și când câștigi, fanii își doresc mai mult. Trebuie doar să ai încredere, pentru că un campionat este lung. Nu este vorba doar despre un meci pierdut, sezonul este foarte lung, trebuie să rămânem calmi, să avem încredere, să credem în noi, asta este cel mai important după părerea mea. Avem calitate, sunt aici de o lună și simt acest lucru, trebuie să fim încrezători și concentrați. Când joci la o astfel de echipă, cu mulți suporteri, ei vor rezultate și e treaba noastră să dăm tot ce avem mai bun și să performăm în teren” a afirmat Ghezali.

Mircea Rednic l-a dorit pe mijlocaș la UTA și la începutul acestui an, după plecarea acestuia de la Dinamo: „Am vorbit anul trecut cu domnul Rednic, înainte să plec de la Dinamo, am fost aproape de un transfer aici, dar până la urmă am plecat în Grecia. Am o relație bună cu dânsul, îl cunosc din trecut pentru că știu niște jucători care au jucat aici. Mi-am spus că dacă voi reveni în România vreau să lucrez cu dânsul, pentru că știu ce fel de antrenor este. Cred în proiectul dânsului, de aceea am vrut să vin aici”

Antrenorul principal al UTA-ei a trecut din nou prin momente delicate din punct de vedere medical în această săptămână: „Știu că a avut o problemă anul trecut, a făcut un infarct. După meci s-a simțit rău, noi am fost alături de el. Știm că fotbalul e important, dar viața este mai importantă. Ne-a lipsit, ne dorim să fie alături de noi, ne bucurăm că s-a odihnit puțin și acum se simte mai bine. Când astfel de lucruri se întâmplă, toți jucătorii vor să lupte mai mult, pentru că el s-a luptat la rândul său și știm că îi e greu. Toată echipa este pregătită să lupte pentru dânsul, toată lumea se simte bine în vestiar datorită lui, este alături de jucători, chiar și de cei care nu joacă. Știu că toți jucătorii vor lupta pentru dânsul și pentru club în meciul împotriva CFR-ului” a declarat francezul.

Mâine, de la ora 19:00, „roș-albii” joacă pe terenul vicecampioanei CFR Cluj și au mare nevoie de un succes pentru a întrerupe seria negativă și a se apropia de obiectivul impus la începutul stagiunii: Mergem acolo să luăm cele trei puncte, asta ne dorim de la fiecare meci, uneori reușim, alteori nu. În meciurile de acasă am făcut multe egaluri, dar am fost aproape să câștigăm. Trebuie să avem ambiție și să mergem acolo să luăm cele trei puncte. Când îți dorești lucruri bune, uneori durează mai mult. Trebuie să înțelegi asta și să lupți, să crezi în tine. Mergem acolo să jucăm bine. În primul rând, colectiv ne dorim să fim cât mai sus în clasament. Cu toții ne dorim să ne luptăm la play-off, este normal, pentru că vrei să joci bine, să aduci bucurie fanilor. Personal, îmi doresc să marchez cât mai mult și să ofer cât mai multe pase decisive. Îmi doresc să câștigăm meciuri, când se întâmplă asta, toată lumea este fericită” a spus Ghezali.

Înainte de transferul în România, mijlocașul a mai evoluat în țara natală la Saint-Etienne, Chateauroux și SC Lyon, iar a doua parte a stagiunii precedente a petrecut-o în Grecia, la Levadiakos.

FOTO: UTA Arad

Lasă un răspuns

Recomandările redacției