Seria negativă a UTA-ei a luat sfârșit la Cluj, unde arădenii au făcut un meci foarte bun și au învins vicecampioana CFR cu 3-1. Costache, Omondi și Kadiri au punctat pentru UTA, în timp ce golul gazdelor a fost marcat de Tachtsidis. Deși a făcut deplasarea alături de echipă, Mircea Rednic nu a stat pe bancă la acest meci, având în vedere problemele medicale care l-au afectat în ultima săptămână.

„Roș-albii” au început pozitiv meciul și au reușit chiar să deschidă scorul în minutul 12, chiar prin fostul jucător al CFR-ului, Valentin Costache. Omondi a recuperat un balon la 35 de metri de poarta adversă și i-a pasat lui Costache, iar acesta a punctat cu un șut din afara careului, peste goalkeeperul Mihai Popa, ieșit neinspirat. Gazdele au replicat prin șuturile trimise de Korenica și Fică, însă niciunul dintre ele nu a fost pe spaţiul porţii UTA-ei. În minutul 37, Djokovic a trimis o centrare acrobatică în careul utist, de unde Munteanu a trimis cu capul peste poarta lui Robert Popa. Defensiva „roș-albilor” a rezistat fără mari emoții până la ultimul fluier al reprizei și la pauză s-a intrat cu scorul de 1-0.

În minutul 48, clujenii au restabilit egalitatea prin Panagiotis Tachtsidis. Korenica a recuperat un balon respins de Râpă și a trimis în centrul careului, de unde fotbalistul grec a punctat cu o lovitură de cap. Arădenii nu au acuzat însă șocul golului primit și au trecut din nou în avantaj la prima lor ocazie din repriza secundă, în minutul 64. Râpă i-a pasat lui Costache în jumătatea adversă, iar marcatorul primului gol a devenit servant, cu o pasă filtrantă pentru Eric Omondi, care l-a învins pe Mihai Popa cu un șut bun la colțul scurt. Fostul utist Postolachi a ratat o șansă în minutul 75, când lovitura sa de cap a trecut pe lângă, iar după scurt timp UTA și-a dublat avantajul. Omondi a trimis o pasă excelentă peste defensiva adversă pentru Jordan Kadiri, care a câștigat duelul cu Bolgado și l-a lobat elegant pe Mihai Popa din centrul careului. Introdus spre final de Dan Petrescu, Peter Michael l-a testat pe Robert Popa cu o lovitură de cap după un corner, însă goalkeeperul arădenilor a intervenit bine. Chiar și cu trei atacanți pe teren, vicecampioana nu a mai reușit să marcheze și UTA obține trei puncte imense în clasamentul echilibrat din Superligă.

În următoarea rundă, utiștii vor juca la Arad împotriva Petrolului, vineri, 4 octombrie, de la ora 18:00.

Formații:

CFR Cluj: M. Popa – Abeid (Camora 79), Boben, Bolgado, S. Rocha – Djokovic – Deac (Păun 62), Korenica (Michael 83), Tachtsidis, Fică (Postolachi 62) – L. Munteanu. Rezerve neutilizate: Hindrich – Fl. Iacob, M. Ilie, Kresic, Keita, R. Filip, Artean. Antrenor: Dan Petrescu

UTA: R. Popa – Râpă, Poulolo, Conte, Trif – Hrezdac, Van Durmen – Cîmpanu (Kadiri 54), J. Pedro (C. Mihai 83), Costache (Zsori 71) – Omondi. Rezerve neutilizate: Mitrovic – Borcea, Benga, Mabea, Dumiter, Ghezali, Cristea. Antrenor: Mircea Rednic

Arbitri: Radu Petrescu – Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu (toți din București). Rezervă: Florin Mazilu (Satu Mare)

Camera VAR: Florin Andrei (Târgu Mureș), Ferencz Tunyogi (Zalău)

Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Delegat LPF: Viorel Ilinca (Pitești)

FOTO: captură UTA Arad

Lasă un răspuns

Recomandările redacției