Uniunea Europeană intenţionează să voteze dacă să introducă tarife de până la 45% la vehiculele electrice importate fabricate în China pe 4 octombrie, a informat Bloomberg News, citând persoane familiare cu chestiunea. Statele membre au primit un proiect de regulament pentru măsurile propuse, se arată în articol, adăugând că noua dată ar putea fi modificată.

Votul statelor membre ale blocului a fost uşor amânat pe fondul negocierilor de ultim moment cu Beijingul pentru a încerca să găsească o rezoluţie care să evite introducerea noilor taxe. Comisia Europeană nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters.

Executivul Uniunii Europene este pe punctul de a propune tarife finale de până la 35,3% la vehiculele electrice construite în China, pe lângă taxa standard de 10% la importul auto în UE. Tarifele finale propuse vor fi supuse votului celor 27 de membri ai UE. Acestea vor fi implementate până la sfârşitul lunii octombrie, cu excepţia cazului în care o majoritate calificată de 15 membri ai UE, reprezentând 65% din populaţia UE, votează împotriva taxelor. (sursa:news.ro)

Lasă un răspuns

Recomandările redacției