A fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul C. C.-A., pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violenţe şi tâlhărie calificată.

În fapt s-a reținut că:

În data de 26.09.2024, în jurul orei 07:30, inculpatul C. C.-A. (în vârstă de 18 ani), în timp ce se afla împreună cu inculpatul minor F. A.-N. în incinta unui salon de frizerie de pe str. Lucian Blaga din mun. Arad, a exercitat asupra persoanei vătămate minore O. A.-I. acte de violenţă fizică, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 7-9 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, inculpatul C. C.-A. a amenințat aceeași persoană vătămată minoră cu exercitarea în continuare a altor acte de violență, având asupra sa un obiect cu caracteristicile tehnice ale unui pistol, și i-a sustras acesteia geaca cu care era îmbrăcată.

Aceste fapte întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de loviri sau alte violenţe, faptă prev. şi ped. de art. 193, alin. 2, alin. 2^1, lit. b Cod penal, cu aplic. art. 77 lit. d Cod penal, şi tâlhărie calificată, faptă prev. şi ped. de art. 234, alin. 1, lit. a Cod penal, ambele în concurs real, cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal.

La data de 01.10.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad a dispus față de inculpatul C. C.-A. luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, începând de la data de 01 octombrie 2024 (ora 12:30), până la data de 29 noiembrie 2024, inclusiv.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției