Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova a anunțat că, pe data de 4 octombrie 2024, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile față de inculpatul B.A.A., în vârstă de 26 de ani. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de viol asupra unei minore.

Fapta a avut loc în noaptea de 26/27 august 2024, când B.A.A. ar fi întreținut un raport sexual consimțit cu o persoană vătămată de 14 ani, în autoturismul său, parcat pe o stradă lăturalnică din localitatea Bata, județul Arad.

Pe 5 octombrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Lipova a respins propunerea de arestare preventivă, dispunând în schimb măsura controlului judiciar. În prezent, cercetările continuă pentru a clarifica toate împrejurările faptei și a asigura tragerea la răspundere penală a autorului.

Parchetul a subliniat importanța principiului prezumției de nevinovăție, menționând că urmărirea penală reprezintă o etapă a procesului penal destinată administrării probatoriului, fără a afecta acest principiu fundamental.

 

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției