La data de 6 octombrie, polițiștii orașului Sântana, cu sprijinul Biroului de Investigații Criminale și al Secției 1 Rurală Arad, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chisineu-Criș, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, la domiciliul unor persoane bănuite de înșelăciune și furt.

Din cercetări a reieșit că, un bărbat de 42 de ani, în luna august a anului 2024, ar fi demontat de pe un autoturism mai multe elemente de caroserie și ar fi spart geamul autoturismului, urmând a recupera prejudiciul de la o societate de asigurări.

În urma perchezițiilor au fost descoperite elementele de caroserie, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz, într-un dosar penal, întocmit pentru înșelăciune și furt.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, la data de 07.10.2024, au dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile împotriva inculpatului P.C. – cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că:

În perioada 10.08.2024 – 16.08.2024, inculpatul P.C. a încercat să inducă în eroare o firmă de asigurări prezentând ca adevărată o faptă mincinoasă, şi anume că i-au fost sustrase mai multe bunuri de pe autoturismul asigurat în condiţiile în care personal a sustras bunurile, urmărind să obţină în mod fraudulos despăgubiri din partea firmei de asigurări.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar luarea măsurii preventive a controlului judiciar vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfăşurare a procesului penal.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției