În acest sfârșit de săptămână (04 – 06.10.2024), pompierii militari au acționat pentru gestionarea optimă a celor 109 situații de urgență produse la nivelul județului Arad. Cele mai multe intervenții au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 103 solicitări.

Totodată, salvatorii au intervenit pentru stingerea a trei incendii, precum și în alte trei situații în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Cele trei incendii izbucnite în acest sfârșit de săptămâna au fost înregistrate la o casă din localitatea Macea, respectiv la două mijloace de transport în localitățile Bocsig si Bătuta. Incendiile au fost stinse prompt, fără a se înregistra victime, suprafața afectată (în cazul locuinței) fiind mai mică de 30 de metri pătrați.

Vă reamintim că, în perioada sezonului rece, numărul incendiilor produse la locuinţe şi gospodării crește semnificativ, iar pagubele materiale sunt, de cele mai multe ori, însemnate. Uneori, aceste incendii sunt soldate cu pierderi de vieți omenești.

În acest sens, pompierii arădeni vă reamintesc măsurile de prevenire a incendiilor în sezonul rece:

❗Verificarea mijloacelor şi instalaţiilor de încălzire, a instalaţiilor de alimentare cu gaze naturale şi a coşurilor de evacuare a fumului şi gazelor de către personal autorizat;

❗Este interzisă utilizarea reşourilor, radiatoarelor, sobelor metalice sau de teracotă dacă sunt defecte, improvizate sau amplasate în locuri care prezintă pericol de incendiu sau explozie;

❗Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;

❗Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției