Festivalul filmului maghiar din Transilvania va fi organizat în perioada 9 – 11 octombrie și va aduce pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“, trei filme mult așteptate de public. Toate proiecțiile vor începe la ora 19.00 și vor avea loc în sala mare.Accesul la toate proiecțiile va fi gratuit.

Evenimentul este organizat de Asociația Filmtett din Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și Centrului Municipal de Cultură Arad

PROGRAM

9 octombrie, ora 19:00

Material brut (r. Martin Boross, Dramă, Rating +12)

Tamás este un tânăr regizor invitat să organizeze un atelier pentru copiii dintr-un sat. Nu trece mult şi Tamás descoperă exemple ale corupţiei autorităţilor, inclusiv faptul că afacerile locale sunt profitabile şi din cauza exploatării celor care nu se pot apăra. Investigaţia lui Tamás se transformă într-un documentar despre primarul corupt, numai că bunele intenţii ale regizorului au consecinţe nefaste: sătenii se întorc unul împotriva altuia şi ceea ce ar fi trebuit să fie o vară plăcută se transformă într-un megadezastru.

10 octombrie, ora 19.00

Puterea (r. Mátyás Prikler, Dramă, Rating +15)

Un tânăr este ucis de un glonte rătăcit în timpul unei escapade de vânătoare la care participă mai mulţi politicieni influenţi. În investigaţie vor fi implicaţi un avocat, un ministru idealist, familia îndurerată a victimei, un ziarist independent şi un poliţist bădăran. Toţi vor dori să ajute la aflarea adevărului, ori să-l ascundă cu orice preţ.

11 octombrie, ora 19.00 (Comedie, dramă, +15)

Ferenc Török: Piața Moscova (lansat acum 25 de ani, film cult)

1989 este un an important în istoria politică a Ungariei. Cu toate acestea, Petya și prietenii săi nu sunt interesați de evenimente. Singurele lucruri importante pentru ei sunt petrecerile, fetele, să facă niște bani ușor și, bineînțeles, să treacă examenul care urmează.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției