Imagini spectaculoase surprinse în această seară pe cerul Aradului. Un înfocat admirator al astronomiei, profesorul arădean Armand Popa a realizat câteva fotografii cu aurora boreală pe care le-a postat pe pagina sa de facebook.

Anul trecut, fenomenul unic în România a fost vizibil duminică seara, 5 noiembrie, în mai multe orașe, inclusiv în județul Arad, la Șiștarovăț, Almaș, Dieci, Secusigiu, Olari și alte comune sau orașe, printre care și Lipova.

Aurora Boreală este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă și a putut fi observată pe cerul nocturn din Arad, în această seară. Aurora apare în mod obișnuit atât ca o strălucire difuză, cât și ca o cortină extinsă în spațiu orizontal.

Aurora Boreală, cunoscută și sub numele de Aurora Polară, este un spectacol natural care se desfășoară în cerul nopții în regiunile polare ale Pământului. Acest fenomen are loc atunci când particulele încărcate electric ale vântului solar interacționează cu atmosfera Pământului. Aurora Boreală apare în emisfera nordică, în timp ce cea australă, cunoscută sub numele de „Aurora Australă”, se desfășoară în emisfera sudică.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției