„Facem ce am promis, începem lucrările la drumurile din nordul județului. Avem constructori pentru toate cele cinci tronsoane de drum din nordul județului. Este o veste mare pentru zeci de mii de arădeni” – a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Asta înseamnă că dacă nu vor exista contestații, în scurt timp pot începe lucrările la legătura Aradului cu județul Bihor, prin nordul județului. Proiectul, întâmpinat cu scepticism de localnicii din zonă, care nu credeau că vor fi incluși și ei în programul Consiliului Județean de modernizare a drumurilor județene, prinde contur. Mai mult, președintele Iustin Cionca a anunțat în repetate rânduri că este vorba despre proiectul strategic al Consiliului Județean pe Programul Operațional Vest, pe acest ciclu de finanțare – dar nici chiar asta nu i-a convins pe oamenii din zonă. Acum, că utilajele vor apărea pe șantiere, lucrurile vor deveni, însă, clare.

Consiliul Județean a anunțat astăzi câștigătorii licitației de desemnare a firmelor care vor moderniza aprox. 65 km de drumuri județene. Este vorba despre un proiect câștigat de Consiliul Județean Arad, din fonduri europene, prin Programul Operațional Vest. Precizăm că suntem încă în perioada în care se pot formula contestații împotriva câștigătorilor licitației. Dacă nu vor exista, însă, contestații, contractele de execuție vor fi semnate la finalul acestei luni și anul acesta poate începe deja organizarea de șantier pe toate drumurile.

Ca lucrarea să fie executată cât mai rapid și cât mai bine, Consiliul Județean a împărțit-o în cinci loturi.

Lot 1 „DJ 709 km 45+500 – 60+000 Șicula – Gurba –Cermei”,

Lot 2 –„DJ709 km 60+000 –75+942 Cermei – Limita județ Bihor”,

Lot 3 „ DJ793 km 14+300–21+300 Șepreuș – Cermei”,

Lot 4 –„DJ793 km 22+500 – 32+500 Cermei – Beliu”,

Lot 5 –„DJ794 km 4+200–21+400 și 23+100–25+800 DN79 Mișca–Apateu–Berechiu”

Valoarea totală estimată a achiziției este de 239,5 milioane lei plus TVA.

Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preț, conform legii.

Accesarea ofertelor a avut loc la adresa: www.e-licitatie.ro. Un număr de 16 oferte au fost depuse pentru cele cinci loturi.

Ofertele financiare cele mai bune au fost depuse, după cum urmează:

Pentru Lot 3: Modernizare DJ793 km 14+300–21+300 Șepreuș – Cermei – S.C. INTECO HOLDING S.R.L..

Vă reamintim că în ultimii cinci ani peste 850 km de drumuri județene au fost modernizate de Consiliul Județean Arad, din totalul de 1180 km cât măsoară rețeaua județeană. Asta înseamnă că, la nivel național, în județul Arad au fost modernizate cele mai multe drumuri, majoritatea din fonduri europene, cu o finanțare mică din partea Consiliului Județean. Din diferența de bani, Consiliul Județean a construit spitale, a dotat învățământul special și a generat noi proiecte de infrastructură.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției