Poliția de Frontieră Română a descoperit în primele nouă luni ale anului 2024 peste 250 de autovehicule furate, o creștere semnificativă cu 46% față de anul precedent. Printre acestea, două autoturisme de lux, evaluate la aproximativ 360.000 de euro, au fost depistate recent în Portul Constanța.

Autovehicule de lux descoperite la frontieră

Cele două autoturisme de lux, unul înmatriculat în Suedia și celălalt în Germania, au fost identificate de polițiștii din Punctul de Trecere a Frontierei Constanța Sud în septembrie și octombrie 2024. Mașinile erau conduse de un cetățean georgian și unul ucrainean, care au declarat că nu știau că vehiculele erau căutate de autorități.

Proveniența și rutele autovehiculelor furate

Conform Poliției de Frontieră, majoritatea mașinilor furate au fost descoperite la granițele cu Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova, la punctele de frontieră Petea, Borș, Giurgiu, Calafat și Albița. Autovehiculele proveneau în principal din țări precum România, Germania, Italia, Marea Britanie, Franța, Belgia și Spania.

De asemenea, mulți dintre șoferii care transportau aceste vehicule au afirmat că nu știau că sunt furate, susținând că au fost „cumpărători de bună credință” sau doar transportatori plătiți pentru a aduce mașinile în România.

Acest fenomen ridică semne de întrebare cu privire la rețelele internaționale implicate în traficul de vehicule furate și la modul în care acestea operează la nivel european.

sursa digi 24

Lasă un răspuns

Recomandările redacției