Probabil pistol cu apă…

În această dimineață, Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează 7 percheziții domiciliare, în cauza intens mediatizată, privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri, prin folosirea unui dispozitiv exploziv, în municipiul Arad.

Subliniem că, în cadrul acestui dosar penal, vorbim despre un volum impresionant de activități investigative şi de cercetare penală, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice.

Efortul instituţional depus în soluționarea cauzei a avut un caracter continuu şi a presupus, inclusiv, activități de cooperare în plan intern şi extern.

Activitățile derulate se circumscriu măsurilor luate la nivelul autorităţilor statului român pentru siguranța comunității, precum şi pentru identificarea şi pedepsirea tuturor celor care săvârşesc infracțiuni.

Procurorii Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și ofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează, în această dimineață, 7 percheziții domiciliare în cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021.

Dosarul privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebăda, din Arad, în dimineața zilei de 29.05.2021, a fost preluat de PÎCCJ de la parchetul local având în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave.

În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiție, au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care și-au desășurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală.

În cauză au fost efectuate numeroase activități investigative și de cercetare penală, activități derulate în mod constant și care au presupus inclusiv activități de cooperare judiciară internațională.

Precizăm că percheziţia domiciliară este un procedeu probatoriu reglementat de Codul de procedură penală, în vederea descoperirii și strângerii probelor necesare soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției