Polițiștii fac șapte percheziții domiciliare, miercuri dimineață, în dosarul asasinatului cu bombă de acum trei ani, în care victimă a fost milionarul Ioan Crişan. Anchetatorii au ajuns la concluzia că asasinatul ar fi fost comandat de apropiați ai acestuia.

Polițiștii au audiat până acum sute de persoane și au făcut numeroase expertize. Anchetatorii români au colaborat cu alte state și au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece au fost informații că cetățeni străini din cercul suspecților ar fi reușit să plece către aceste state la scurt timp după atac.

Miercuri dimineață au loc descinderi la domicilii ale apropiaților lui Ioan Crișan. Sunt vizați membrii familiei omului de afaceri. Anchetatorii au ajuns la concluzia că comanda asasinatului a venit din rândul apropiaților lui, nu din rândul partenerilor de afaceri sau a unor dușmani, așa cum s-a vehiculat în ultimii ani, conform antena3.ro.

În această dimineață, Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează 7 percheziții domiciliare, în acest dosar de omor.

„În anchetă s-au efectuat un volum impresionant de activități investigative şi de cercetare penală, realizate de către cei implicați în soluționarea cauzei, în acest sens fiind alocate importante resurse umane şi logistice”, potrivit unui comunicat al Poliției.

„Efortul instituţional depus în soluționarea cauzei a avut un caracter continuu şi a presupus, inclusiv, activități de cooperare în plan intern şi extern.

Activitățile derulate se circumscriu măsurilor luate la nivelul autorităţilor statului român pentru siguranța comunității, precum şi pentru identificarea şi pedepsirea tuturor celor care săvârşesc infracțiuni”, potrivit sursei citate.

Pe parcursul anchetei, procurorii au transmis că în atac a fost folosit un exploziv „de mare putere”. Au fost dispuse şi finalizate multiple constatări balistice, fizico-chimice, traseologice şi expertize genetice

În 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crişan a murit la Arad, după ce maşina în care se afla a explodat.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate cu zeci de tone de peşte.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției