La trei ani după ce omul de afaceri arădean Ioan Crișan a fost ucis într-o explozie în parcarea unui supermarket, suspecții atentatului au fost descoperiți. Conform unor surse citate de Digi24, fiica milionarului ar fi comandat atacul. Miercuri dimineață, poliția a anunțat că desfășoară mai multe percheziții în acest caz.

Ancheta sugerează că fiica lui Ioan Crișan ar fi planificat atentatul cu ajutorul a trei bărbați din anturajul tatălui său. Cei patru suspecți ar fi colaborat și cu asasini străini, care sunt acum în vizorul autorităților. Poliția Română a efectuat șapte percheziții în cadrul investigațiilor privind asasinarea omului de afaceri din Arad, caz cercetat încă din 2021 pentru omor.

„Procurorii Secţiei de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează, în această dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare în cauza privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui om de afaceri din Arad, la data de 29 mai 2021. Dosarul privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz în parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu – zona Lebăda, din Arad, în dimineaţa zilei de 29.05.2021, a fost preluat de PÎCCJ de la parchetul local având în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave. În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care şi-au desfăşurat activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală”, anunţă Parchetul General, miercuri, într-un comunicat de presă.

După doi ani de investigații, în luna mai a anului trecut, procurorii au anunțat că au identificat un cerc de suspecți în cazul atacului cu bombă de la Arad, care a dus la moartea omului de afaceri Ioan Crișan. Anchetatorii au solicitat sprijin din partea Ucrainei, Republicii Moldova și Serbiei, având informații că cetățeni străini implicați în atac ar fi fugit în aceste țări.

Explozia a fost cauzată de un dispozitiv „de mare putere”, conform procurorilor. Au fost realizate mai multe expertize balistice, fizico-chimice, traseologice și genetice, care au confirmat tipul explozivului în urma rezultatelor a trei constatări fizico-chimice. Pe 29 mai 2021, Ioan Crișan a murit la Arad după ce mașina sa a explodat. Crișan deținea una dintre puținele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată pe terenul unei foste fabrici de cânepă, aflată la câțiva kilometri de municipiul Arad.

 

sursa: digi24

 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției