În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și a Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 23 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și cei ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat 9 percheziții domiciliare.

Activitățile s-au desfășurat în județele Arad și Timiș, în vederea documentării activității infracționale a mai multor persoane, cercetate în dosare penale întocmite pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu, contrafacere de produse, trafic de produse și substanțe toxice, contrabandă calificată și braconaj cinegetic.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități în Sântana, Sâmbăteni și municipiul Arad. Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, peste 600 de articole vestimentare purtătoare ale unor mărci înregistrate, de lux, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 135.000 de lei, bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie. Au fost conduse la audieri 15 persoane.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descins în localitățile Secusigiu (județul Arad) și Jimbolia (județul Timiș), fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 105 litri de substanțe periculoase, precum și 141.500 de euro, în bancnote de 50 de euro, despre care există bănuiala că ar fi contrafăcute.

Polițiștii, sub supravegherea procurorilor de caz, continuă cercetările în toate dosarele penale, pentru documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției