În fiecare an, pe 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei României. Anul acesta, evenimentul va fi celebrat printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din țară și în bazele militare din teatrele de operații în care se află militarii români.

Ziua Armatei Române este marcată printr-o serie de ceremonii și evenimente speciale și în județul Arad. La Păuliș, localitate cu o semnificativă tradiție istorică, manifestările de omagiere a eroilor Armatei Române vor avea loc la Monumentul Eroilor, începând cu ora 10:00.

Evenimentul va include o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori în cinstea soldaților români care și-au dat viața pentru eliberarea țării în cel de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia va fi urmată de activități comemorative la nivelul comunității, aducând un omagiu eroilor care au luptat pentru libertatea națională.

În cadrul ceremoniei, oficialități locale, veterani și membrii comunității vor aduce un tribut sacrificiului suprem făcut de militarii români. Această manifestare de la Păuliș este parte din programul național dedicat Zilei Armatei Române, care include numeroase evenimente și defilări în toată țara.

În București și alte mari orașe, cum ar fi Cluj-Napoca și Carei, sunt organizate parade militare, ceremonii de depunere de coroane, retrageri cu torțe și expoziții de echipamente militare. Ziua Armatei Române comemorează eliberarea Transilvaniei de Nord la 25 octombrie 1944 și este un prilej de recunoaștere a curajului și dăruirii soldaților români de-a lungul istoriei.

Ceremonii similare vor avea loc în principalele garnizoane din țară, la Monumentele eroilor, precum și la cimitire și la monumente ale ostașilor români din Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Republica Moldova, Slovacia și Ungaria.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției