Congolezul Ravy Tsouka a revenit pe teren în tricoul UTA-ei după o absență de peste o lună și chiar a fost integralist în succesul cu 1-0 obținut de arădeni împotriva Gloriei Buzău, partidă decisă de autogolul lui Ferraresso din prima repriză.

Apărătorul african a tras concluziile după meciul de pe Arena „Francisc Neuman”: „Mă bucur că am revenit însfârșit, nu a fost ușor, planul a fost să o luăm ușor, pas cu pas, să joc cât mai multe minute, am reușit să joc tot meciul, a fost bine. Mă simt bine aici, avem o echipă bună, cu antrenori buni, încercăm să construim săptămână de săptămână, sunt mulți jucători noi, e de lucru, dar lucrăm în fiecare săptămână, va fi din ce în ce mai bine. Luăm fiecare meci în parte, muncim în fiecare săptămână pentru trei puncte, astăzi le-am obținut și sunt foarte importante pentru echipă. Sperăm să obținem trei puncte și din următorul meci”

Înainte să își marcheze în proprie poartă, Ferraresso a fost implicat într-o fază controversată în careul UTA-ei. Acesta a cerut penalty după o intrare a lui Tsouka asupra sa, iar după o lungă verificare în camera VAR, presupusul fault a devenit irelevant, deoarece jucătorul oaspeților se afla în offside. Congolezul a comentat faza: „Nu cred că a fost penalty, imposibil, era o decizie criminală să dea penalty acolo. Nu l-am atins, nu îmi aduc aminte să îl fi atins, nu am revăzut faza, dar din ce îmi aduc aminte nu l-am atins”

Pentru prima dată de la transferul la UTA, Kouya Mabea a fost titular în banda stângă a apărării și chiar a oferit centrarea la autogolul care a decis meciul. „Când vii la o echipă nouă, vrei să demonstrezi, mă bucur pentru el, acum va avea timp să își arate calitățile” a spus Tsouka despre colegul său din defensivă.

Marți, arădenii debutează în actuala ediție a Cupei României, cu un meci din Grupa C, pe terenul celor de la Politehnica Iași: „Cupa este un obiectiv al clubului, nu este un secret, vom evolua și în Cupă doar la victorie, nimic altceva” a declarat fundașul.

Internaționalul congolez a semnat cu UTA în această vară, România fiind a șasea țară în care evoluează în carieră, după Franța, Italia, Suedia, Belgia și Cipru.

FOTO: UTA Arad

Lasă un răspuns

Recomandările redacției