Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova au dispus, la data de 6 decembrie 2024, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat acuzat de tâlhărie calificată. Decizia a fost aprobată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Lipova.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 5 decembrie, în jurul orei 6:00, inculpatul, împreună cu un complice aflat sub control judiciar, ar fi pătruns fără drept în locuința unei persoane din localitatea Zăbrani, județul Arad. Cei doi ar fi agresat fizic victima, după care au sustras mai multe bunuri și o sumă de bani.

Unul dintre inculpați a fost arestat preventiv, în timp ce celălalt a fost plasat sub control judiciar. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt și răspunderii penale în acest caz.

Parchetul subliniază că măsura arestării preventive este necesară pentru buna desfășurare a procesului penal, dar inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri definitive.

Cazul rămâne în atenția autorităților, iar opinia publică va fi informată cu privire la evoluția anchetei.

 

Iata comunicatul integral:

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: La data de 06.12.2024, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova a propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului M.D. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. d) și f) C.p.  Propunerea a fost admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Lipova. În fapt s-a reţinut că în noaptea de 05.12.2024, în jurul orei 06:00, inculpatul însoţit de un alt inculpat (faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar) a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate situată pe raza loc. Zăbrani, jud. Arad, unde a exercitat acte de violeţă fizică asupra acesteia şi ulterior i-a sustras mai multe bunuri şi sume de bani.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpaţilor. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, iar luarea măsurii arestării preventive vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfășurare a procesului penal.

imagine cu titlu ilustrativ

Lasă un răspuns

Recomandările redacției