Cisse Nazif are 24 de ani și este un student străin care a venit în România pentru a studia Jurnalism la Universitatea de stat ,,Aurel Vlaicu” din Arad. Este originar din orașul Djougou din Benin, dar a ales să-și părăsească temporar casa pentru a descoperi a nouă cultură și pentru a-și lărgi orizonturile.  

Cum ai hotărât că Aradul este locul potrivit pentru a te dezvolta? 

Cisse Nazif: Am ales să vin la Arad după ce am auzit comentarii pozitive despre oraș, în special liniștea sa și oportunitățile pe care le oferă pentru studiu și muncă. De asemenea, îmi place arhitectura și diversitatea sa culturală. A fost o alegere conștientă, pentru că mi-am dorit să am parte de o experiență în străinătate, care să aibă o mare influență asupra mea. 

Nu ți-a fost teamă inițial că oamenii vor fi rasiști? 

Cisse Nazif: La început mi-a fost puțin teamă, așa cum se întâmplă adesea când ajungi într-un mediu nou. Când am ajuns în Arad, mi-am dat seama repede că orașul este primitor și tolerant. Oamenii de aici sunt deschiși și respectuoși, nu am simțit niciodată rasism, au fost chiar foarte prietenoși, m-au ajutat să mă integrez ușor, iar pentru mine acest lucru a fost liniștitor.  

Ți s-au schimbat obiectivele între timp? 

Cisse Nazif: Inițial, obiectivele mele erau axate în principal pe dobândirea de noi competențe și pe descoperirea unei culturi diferite. Cu toate acestea, în timp, obiectivele mele au evoluat. Acum, ambiția mea este să mă implic mai mult în comunitatea locală și să aduc, prin abilitățile și experiențele mele, un plus orașului.  

Cum te-ai adaptat la viața de aici?  

Cisse Nazif: Adaptarea la viața din Arad a fost destul de ușoară. Desigur, au existat provocări la început, cum ar fi limba și înțelegerea unora dintre obiceiurile locale, dar am găsit repede un echilibru. Oamenii sunt prietenoși și dispuși să ajute, ceea ce a facilitat integrarea mea. De asemenea, încerc să iau parte la evenimente culturale pentru a înțelege mai bine și pentru a mă cufunda în cultura locală, să mă integrez în această societate.  

Este dificil să trăiești departe de familie? 

Cisse Nazif: Să fiu departe de familia mea a fost una dintre cele mai dificile provocări la început. Poate fi greu să ratezi mesele în familie, momentele comune, uneori, dorul de casă se poate face simțit. Cu toate acestea, datorită tehnologiei, pot păstra legătura cu ei, ceea ce diminuează puțin distanța. În același timp, am învățat să apreciez independența și să creez noi legături aici, ceea ce mă ajută să umplu golul din inimă. 

Lasă un răspuns

Recomandările redacției