fantaniAvând în vedere precipitaţiile abundente din ultima perioadă, care au dus la apariţia inundaţiilor, Direcţia de Sănătate Publică Arad recomandă populaţiei din zonele afectate să nu consume apă din sursele proprii (fântâni). Conducerea DSP asigură populaţia că va avea parte de apă potabilă îmbuteliată.
„Primăriile din localităţile afectate de inundaţii vor trimite către Direcţia de Sănătate Publică situaţia locuinţelor şi a persoanelor afectate de inundaţii“, ne-a declarat dr. Laura Nicolescu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.
Operatorii de apă vor asigura cantitatea de apă potabilă, având presiune corespunzătoare şi vor evita întreruperile în furnizarea acesteia. În cazul în care în mod excepţional apar întreruperi în furnizarea apei potabile, operatorii de apă vor anunţa de urgenţă Direcţia de Sănătate Publică.
Pesticidile folosite haotic în agricultură, depozitarea necorespunzătoare a gunoiului, amplasarea latrinelor şi grajdurilor în apropierea fântânilor, la toate acestea adăugându-se ridicarea nivelului pânzei freatice din cauza ploilor abundente au transformat sursele de apă din multe localităţi din judeţul Arad în adevărate bombe biologice.

Recomandările redacției