A murit George Stanca! Ziaristul avea 71 ani

0
322

Ziaristul și scriitorul George Stanca a murit luni, la ora 15:00, a confirmat pentru Libertatea soția acestuia. Publicistul era internat la Spitalul „Sfânta Maria” din Ca­pitală.
George Stanca suferea de diabet și avea imunitatea scăzută. Anul trecut, a fost operat, însă pentru alte probleme medicale. Ziaristul ar urma să fie înmormântat joi, la Cimitirul Bellu. În urmă cu două săptămâni, George Stanca a chemat un fotograf acasă, pentru a-i fi făcute câteva poze.
George Stanca s-a născut pe 7 mai 1947 în Buftea, județul Ilfov. A absolvit Liceul Doamna Stanca din București, apoi a urmat cursurile Institutului de Construcții București, obținând diploma de inginer. În paralel cu cariera de inginer, George Stanca a evoluat și ca publicist, debuând în anul 1971 în revista „Săptămâna”. În ultimii ani, George Stanca a scris pentru ziarul Click.
George Stanca suferea de diabet și avea imunitatea scăzută. Anul trecut, a fost operat, însă pentru alte probleme medicale.
Cunoscutul jurnalist și scriitor mai avea mare pasiune: fotbalul. George Stanca era rapidist convins, „la a treia generație”, cum îi plăcea să spună. După ce echipa sa de suflet a intrat în faliment, George Stanca a notat, ca o premoniție: „M-am resemnat. Totul este ca în lupta asta nedreaptă să nu ne pierdem identitatea. Să mergem cât mai des la meciuri, să fim acolo. Anii vor trece repede. 3-4? Poate că eu unul, la vârsta mea n-o să mai apuc să văd un nou Mare Rapid. Oricum, l-am văzut, l-am apucat!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.