Ambasadorul Republicii Slovace la Arad. Oficialul vrea parteneriate economico-sociale cu județul nostru

0
397

La final de sptămână, Aradul a primit vizita ambasadorului Republicii Slovace în țară, Karol Mistrik. Excelența Sa a fost însoțit de Adrian Merka, președintele Uniunii Democratice a Slovacilor  și Cehilor și Iarco Furic, deputat UDSCR. Oficialul a fost primit la Consiliul Județean Arad.

Oficialul s-a arătat interesat de parteneriate economico-sociale cu județul nostru, unde membri ai acestei comunități sunt numeroși. „Am venit cu plăcere la Arad. Este foarte importat pentru comunitatea slovacă din  România să se dezvolte și să evolueze. Îmi doresc să ajung cât mai des în județul Arad și să sprijin toate inițiativele și proiectele în care îmi pot aduce aportul”, a subliniat Karol Mistrik, Ambasador al Republicii Slovacia în Romania.

„Județul Arad este un județ multietnic, multicultural. Prezența masivă a comunității slovace în orașul Nădlac este un element cu care ne mândrim și care ne particularizează județul. Școala slovacă, biserica slovacă, muzeul slovac, tradițiile slovăcești sunt elemente frumoase de culoare în vestul României și în județul Arad. Iar evenimentele pe care această naționalitate le organizează, contribuie la dezvoltarea tabloului social al Aradului european!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Vizita delegației s-a făcut cu ocazia participării la un festival de muzică dedicat comunității slovace din Nădlac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.