Angajații CJRAE Arad au dat tonul protestelor în țară

0
507

Doar angajații centrelor județene de resurse și asistență educațională din cinci județe din țară au protestat astăzi împotriva sistării sporurilor. Este vorba despre Arad, București, Bistrița, Iași și Vrancea. „Astăzi, 4 martie 2019, în intervalul orar 10.00 – 12.00, cadrele didactice de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad au protestat, în mod justificat, față de sistarea plății sporului de învățământ special de 15 % personalului didactic auxiliar, precum și față de refuzul MEN de a le acorda acestora și consilierilor școlari sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10%, susține Dănuț Ieneșescu, liderul Sindicatului Democratic din Învățământ Arad.

La fel au procedat și consilierii școlari din Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională și din centrele județene de resurse și asistență educațională din județele Bistrița-Năsăud, Iași și Vrancea, care nu au desfășurat activitățile de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv, în vederea înscrierii în învățământul primar.

Conducerea SDI Arad sprijină protestul consilierilor școlari și consideră că MEN ar trebui să găsească urgent soluții pentru rezolvarea problemelor existente și să acorde drepturile salariale care se cuvin personalului didactic din aceste centre.

În cazul logopezilor și consilierilor școlari care lucrează la CJRAE, Ministerul Educației intenționează să facă încă o dată economii, lăsându-i fără sporul de 15% din salariu, care se acordă persoanelor care activează în învățământul special. Asta, în condițiile în care au fost „săriți” și de la plata sporului de 10%, acordat cadrelor didactice pentru suprasolicitare neuropsihică, pe motiv că… nu ar fi cadre didactice.

Am decis să oprim activitatea în semn de protest, timp de două ore. Angajatorul a fost informat, Inspectoratul a fost informat. Suntem hotărâți să luptăm pentru drepturile noastre. Demersul nostru nu este îndreptat împotriva părinților sau al elevilor, este un demers împotriva abuzului, al incompetenței și demagogiei Ministerului Educației Naționale. Nu ne mai lăsăm călcați în picioare, susține Amalia Moroc, liderul de sindicat din cadrul CJRAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.