Anuala de artă și știință Neo Art Connect (NAC) 2024 își continuă parcursul în România cu o expoziție la Muzeul de Artă din Arad, în parteneriat cu Kinema Ikon, desfășurată între 24 iulie și 18 august. Ediția a II-a a NAC 2024 explorează tema „Changing Environments”, aducând în prim-plan impactul umanității asupra planetei și noile tehnologii care influențează profund toate aspectele vieții.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 24 iulie, la ora 17:00, la Muzeul de Artă Arad, situat pe str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj 2. Expoziția și are drept curatori pe  Anca Boeriu și Andreea Sandu, coordonată de Călin Man, cu asistența curatorului Mihai Toth.

Instalațiile, situate la intersecția dintre artă și știință, sunt selecționate din proiectele câștigătoare ale Burselor NAC și din secțiunea de artiști emergenți din acest an. Artiștii expozanți includ nume precum Mirela Cerbu, Sebastian Comănescu, Dragoș Dogioiu, Sânziana Gheorghe, Andrei Lazăr, Marina Oprea, Mihaela Pop și Mihai Toth. Intrarea la expoziție este liberă.

Programul anualei NAC 2024 va continua în Oradea și Alexandria, iar în septembrie Neo Art Connect va participa la Ars Electronica, unul dintre cele mai importante festivaluri de profil, ce se desfășoară la Linz, Austria. La acest festival vor fi prezentate două proiecte create de câștigătorii burselor NAC: Sebastian Comănescu și Marina Oprea.

Conceptul expozițional „Changing Environments” propune o reflecție asupra schimbărilor majore din societatea contemporană, datorate dezvoltării tehnologiei, inteligenței artificiale, schimbărilor climatice și conflictele armate din apropierea țării noastre. Galeria Galateca și Asociația Culturală NeoArt România, parteneriate cu UNITH2B architects, coordonează secțiunea de arhitectură a acestei ediții, prin arhitectele Hildegard Brandl și Anca Brandiburg.

 

Recomandările redacției