cotaNoi condiţii de acordare a cotei individuale de lapte au intrat în vigoare. Agenţia de de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură anunţă fermierii arădeni de modificările aduse legislaţiei şi publicate deja în Monitorul Oficial.
Este vorba de Ordinul 62 din 7 martie 2013, privind stabilirea condiţiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva naţională. „Producătorul de lapte nu va beneficia de cotă din re­zerva naţională dacă a vândut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cotă: în anul de cotă precedent anului de cotă în care are loc distribuirea din rezerva naţională; De asemenea, această modificare este valabilă şi în anul de cotă curent distribuirii din rezerva națională. De asemenea, cererea de acordare a unei cantităţi de cotă din rezerva naţională nu va mai fi însoţită de actul de recepţie a lucrărilor privind investiţiile din exploataţia pentru care s-a solicitat cota din rezerva naţională“, a susţinut Gheorghe Alda, directorul APIA Arad.
Fermierii vor trebui să depună cereri însoţite de: act de identitate, cod unic de înregistrare, după caz, card de identificare a exploataţiei la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor; paşapoartele animalelor care fac obiectul extinderii exploataţiei sau al investiţiei noi, pentru care a fost solicitată cota din rezerva naţională, după caz şi documente care demonstrează cantitatea de lapte obţi­nută şi comercializată din exploataţia pentru care a solicitat cota din rezerva naţională. De asemenea, solicitanţii vor mai trebui să ataşeze cererii, o declara­ţie pe propria răspundere privind surplusul cantităţii de lapte vândute direct faţă de cota deţinută, în cazul solicitării de cotă din rezerva naţională pentru vânzări directe.

Recomandările redacției