APIA face apel la fermieri să respecte invitația la depunerea cererilor de plată pe suprafață

0
248

Mii de agricultori depun la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), cererile de plată pe suprafață. Campania a luat start pe 1 martie și mulți fermieri s-au conformat deja invitației primite de la reprezentanții agenției.

„Cererile se depun la centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Reamintim că depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA“, a susținut Alexandru Borcea, consilier juridic al APIA Arad.

Instituția face un apel la fermieri să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitației primate, pentru a se putea eficientiza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2019.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Până la acest moment au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2019, un număr de 55.515 cereri, pentru o suprafaţă de 153.668 hectare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.